Ercan AKYILDIZ
  06-05-2019 15:14:00

Çavuşoğlu : Önümüze bakıyoruz

Yerel seçimlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, İstanbul’daki alengirli seçimin iptal edilip edilmemesi anlaşılan Bursa siyasetinde pek de umursanmıyor.
Bursa’daki seçim süresinde dozu pik yapan heyecan ve coşku, CHP’nin mızıklanmasına rağmen yerini sakin ve ihtiyatlı bir ortama bıraktı.
Önceki gün İl Başkanı Ayhan Salman’la birlikte ziyaretimize gelen bir önceki dönem Başbakan yardımcısı, TBMM İnsan Hakları komisyonu Başkanı  Hakan Çavuşoğlu’nun, seçim sonraki süreci şu ifadelerle dile getirdi; “Biz önümüze bakıyoruz”
Bursa’da yürütülen algı operasyonlarına rağmen Büyükşehir başta olmak üzere 15 İlçenin Cumhur ittifakı adaylarının başarısı ile sonuçlandığını ifade eden Hakan Çavuşoğlu, Gemlik’te ise farklı bir durumun yaşandığını söyledi.
Gemlik’te yapılması planlanan dönüşümün, “Gemlik taşınacak” şeklinde yorumlandığını, bu konunun  da iyi anlatılamayarak,sandığa yansıdığını ifade etti.
Her ne kadar Ak Parti bazı Büyükşehirleri CHP’ye bırakmak zorunda kalsa da Diğer seçimlerde olduğu gibi, bu seçimlerin de kazanan tarafı, bir de kaybeden tarafı oldu. Başta PKK ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere tüm Avrupa kaybederken yine  Türkiye kazandı,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı.
Halk kendisine olan güveni sandıkta bir kez daha tescilledi.
17 Aralık’ta yargı üzerinden girişilen darbe  girişiminden itibaren, şer güçleri tarafından “hedef tahtasına” oturtulan Erdoğan bu yerel seçimlerde belki de Türkiye siyasi tarihinde emsaline az rastlanır bir direnç gösterdi.
Hani Anadolu’da meşhur bir atasözü vardır; Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz, çünkü güvendiği dal değil, kendi kanatlarıdır”
Evet, Cumhurbaşkanı, hem yurt içinden hem de yurt dışından yapılan salvolar karşısında önce halka sonra kendine güvendi. Ülkenin dört bir yanını dolaşarak meydan mitinglerinde “BEKA” vurgusu yaptı.
Bursa’da ki seçim sürecin de benzer söylemler hem Ak Parti teşkilatları hem de milletvekilleri tarafından sürekli gündemde tutulması başarıyı da beraberinde getirdi.
Şunu ifade etmek istiyorum;
Başta İl Başkanı Ayhan Salman’ın başında bulunduğu teşkilatların uyum içinde çalışması, milletvekilleriyle birlikte başkanların,özverili gayretleri Ak Partiyi Bursa’da bir kez daha iktidar yapması Bursa’nın hayrına olmuştur.
Kazanmak elbette keyiflidir.
Güçtür, zaferdir...
Kazandığınızda artarsınız.
Hakan Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ayhan Salman’ın ziyaretinde bu başarını yansımalarını gördüğümde Bursa için umutlarımız daha da arttı.
Bu kente yapılacak projelerin Ankara ayağında Başkan Alinur Aktaş’a destek olmaya devam edeceklerini ileri süren Çavuşoğlu,  siyasi kısır çekişmelerden uzak durulması gerektiğinin işaretini de verdi.
Gerçek zafer budur bence.

  Bu yazı 2807 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş