Milyonlarca fare şehri istila etti

İtalya'nın başkenti Roma'nın tarihi-turistik mekanlarında son günlerde sıkça farelerin görülmesi yetkilileri harekete geçirdi.
 Tarih: 29-08-2023 18:38:05
Milyonlarca fare  şehri istila etti

İtalya’nın başkenti Roma’da fare sorunu 10 yıldır devam ediyor.  Şehir 2013 yılında farelerle mücadele için 400 bin euroluk bir yatırım yaptı. Ancak alınan önlemler dayanıklı hayvanları caydıramadı; Kasım 2014'te Roma Temyiz Mahkemesi'nde istila nedeniyle duruşmalar durduruldu ve geçen ay Trevi Çeşmesi'nde her gece 10 ila 20 arasında fare görüldü.

Geçtiğimiz hafta ise sorun kronik boyutlara ulaştı. Şehir merkezinde bazen büyük gruplar halinde, hatta güpegündüz farelerin görülmesi, yerel işletmeler üzerindeki etkisi, şehrin imajı üzerindeki etkisi ve hayvanların yarattığı potansiyel sağlık riskleri konusunda paniğe yol açtı. Roma'nın tarihi merkezinde, turistlerin uğrak yeri Piazza Navona'ya yakın bir restoranın sahibi,  "Cumartesi akşamı tüm cadde farelerin istilasına uğradı. Sokağa adım atmaya korkuyorduk. Hayvanların restorana girebileceği korkusuyla girişleri kapalı tutmaya çok dikkat ettik". dedi.  Geçen hafta sonu,  bir fırın gece kemirgenlerinin hava karardıktan sonra dükkana girebileceği korkusuyla akşam 8'de erken kapandı. 

Etiketler
  DİĞER DÜNYA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş