Salgında can kaybı 340’a yükseldi

Bangladeş’te dang humması salgınında can kaybı 340’a yükseldi.
 Tarih: 08-08-2023 21:40:57
Salgında can kaybı 340’a yükseldi

Bangladeş’te dang humması salgınında can kaybı artmaya devam ediyor. Bu ayın ilk 8 gününde dang humması nedeniyle 87 kişi hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 340’a yükselirken, vaka sayısı 72 bin 225’e ulaştı. Başkent Dakka’da 37 bin 722 kişi, diğer kentlerde ise 34 bin 503 kişi dang humması nedeniyle hastanelere başvurdu. Hastanelerde tedavisi devam eden hasta sayısının 9 bin 463 olduğu açıklanırken, 62 bin 422 kişinin taburcu edildiği ifade edildi.
Dang humması salgını nedeniyle çoğu hastanenin kapasitesinin üzerinde hastaya hizmet verirken, hastaların hastanelerin koridorlarında yattığı görüldü.

Dang humması

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Viral bir enfeksiyon olan dang humması, kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet verebiliyor. Hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar genellikle yağış dönemleri olarak bilinen Haziran ve Eylül ile Aralık ve Mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre dünyada her yıl dang hummasından etkilenen milyonlarca insandan, tahminen 500 bini hastanede yatmayı gerektiren ciddi semptomlar gösteriyor ve bunlardan yaklaşık 12 bin 500'ü hayatını kaybediyor.

 

Etiketler
  DİĞER DÜNYA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş