Ziraat odalarından Marmarabirlik’e teşekkür

Zeytinde hasat dönemi başlarken Marmarabirlik önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Gemlik, Mudanya, İznik, Nilüfer, Erdek ve Bandırma Ziraat Odaları Başkanları Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İsmail Acar ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda taraflar, ürün alım fiyatları ve zeytinin üretim maliyetleri konusunda istişare gerçekleştirdi.
 Tarih: 25-10-2023 15:17:06   Güncelleme: 25-10-2023 15:19:06
Ziraat odalarından Marmarabirlik’e teşekkür

Ziraat Oda Başkanları ile çok yapıcı ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Hidamet Asa, “Önümüzde yıl maliyet çalışması konusunda hasat öncesinde Ziraat Odaları ile birlikte istişare edip, ayrı ayrı değil de ortak bir açıklama yapılması konusunda mutabakata varıldı. Bu yöntemin izlenmesi hem Marmarabirlik’e hem de Ziraat Odalarına yön gösterecektir. Sayın Başkanlara ziyaretleri için teşekkür ederken, bir kez daha tüm zeytin üreticilerimize hayırlı bir hasat dönemi ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
Ziraat Oda Başkanları maliyet ve ürün alım fiyatları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Barutçuoğlu, “Gelecek yıllar açısından çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Maliyetlerdeki değişimin belli aralıklarla güncellenmesi gerektiğini vurguladık. Ortaya çıkan birim maliyetinin her zaman alım fiyatlarında belirleyici ve ana kıstas olması konusunda görüş birliğine vardık. Bunun dışında fiyatlar beklediğimiz gibi, çiftçilerimiz adına Marmarabirlik’e teşekkür ediyorum. Gemlik’te öngördüğümüz fiyatla örtüşen bir fiyat açıkladı. Yağlık zeytin olarak da değerlendirdiğimizde güzel bir fiyat olarak görüyorum. Ayrıca ödemeler konusunda Marmarabirlik’in imkanları ölçüsünde gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey ise, “Ürün alım fiyatları gayet güzel, üreticilerimize hayırlı olsun. Marmarabirlik olmazsa bu fiyatlar 60 liraya 70 liraya düşer. Bizim bölgemiz dışında 3-4 yıldır görüyoruz, Marmarabirlik’in yarı fiyatına mal alınıyor. O yüzden üretici dostu Marmarabirlik’e özellikle bu yıl sahip çıkalım. Ödemeler konusunda üreticimiz Marmarabirlik’e destek olmalı. Marmarabirlik’in ürün alım ödemelerini kurumun imkanları doğrultusunda mümkün olduğunca erken yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, “Üretici olduğum dönemde bile ne zaman arasam Hidamet Asa’ya ulaşıyordum. İletişim konusunda herhangi bir problem yaşamadık, kendisinden Allah razı olsun. Ürün alım fiyatlarına gelince; biz de maliyet çıkarmıştık, aşağı yukarı, Marmarabirlik’in kg maliyet ile bizim çıkardığımız maliyet örtüşüyor. Açıkçası fiyatları biraz daha aşağıda bekliyordum ama gerçekten üreticinin yüzünü güldü, fiyatlar çok güzel. Allah bereket versin, hayırlı bir sezon diliyorum. Marmarabirlik için ne gerekiyorsa biz Erdek Ziraat Odası olarak yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Mudanya Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız, “Ürün alım fiyatları tatmin edici ve maliyetleri kurtaracak bir fiyat. Oda olarak temennimiz, ödemelerle ilgili Marmarabirlik’in imkanları doğrultusunda mümkün olduğunca üreticiye destek olunması, tabii ki bir de Birliğin gerçeklerini de unutmamak gerek. Marmarabirlik bizim kurumumuz ve ülkemizin önemli bir değeri. Üreticimiz için Marmarabirlik’in geleceğini de düşünmek zorundayız” dedi.
İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, “Benim gördüğüm fiyatlardan herkes memnun. Marmarabirlik üreticinin sigortası, bunu her zaman gösterdi. Marmarabirlik olmadığını düşünün, bu fiyatlar hayal olur. O yüzden üreticimizin de kurumlarına sahip çıkacağına inanıyorum. Bütün odalar ile birlikte aynı kriterlerle maliyet hesabı çıkartılması mantıklı olacaktır. Böylece oluşabilecek spekülasyonların önüne geçilecek ve ürün alım fiyatları da daha gerçeğe yakın olacaktır” dedi.
Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, “Marmarabirlik bizim Birliğimiz. Birlik güçlü olacak ki üreticiye destek olsun. Diğer zeytin bölgelerinde alım fiyatlarına baktığımızda Marmarabirlik’in üretici açısında ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi görüyoruz. Bu buluşma vesilesi ile ürün alım kampanyasının tüm zeytin üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş