Tehdit ortadan kaldırıldı

Son yaşanan şiddetli yağışlarla birlikte NilüferBeşevler, Konak Mahallesinde, İdealler I. Kısım’a ait site istinat duvarı, yürekleri ağza getirmişti.
 Tarih: 22-12-2023 20:39:36
Tehdit ortadan kaldırıldı

Bina üzerine eğim gösteren istinat duvarı yıkılma riski gösterince site sakinlerinin başvurusunu dikkate alan Nilüfer Belediyesi duruma el koyup tehlikeyi ortadan kaldırdı.

Asfalt ve istinat duvarı arasına yağış sularının da girmesi üzerine trafiğe açık yolda kayma meydana geldi. En çok kayma yaşanan alanda ise BUSKİ ‘ ye ait, asfalt altı su borusu patladı.Tehlikenin artarak devam etmesi, mala zarar gelmenin dışında can kaybını da kaçınılmaz hale getirmişti. Bölgede incelemede bulunan AFAD istinat duvarının her an yıkılabileceğine dikkat çekti. Riskin en fazla olduğu B blokta kimi dairelerin boşaltılmasını sağladı. Bu arada  çevrede devam eden inşatlara yapılan tonajlı araçlar ile malzeme taşıma işleminin de tehlikeli süreci daha da tetiklediği gözlendi.Bunun üzerine sokak trafiğe kapatıldı.

İdealler I. Kısım’ da yaşayan 15 kat maliki, müteahhitin istediği onarım maliyetini karşılamayınca Nilüfer Belediyesi’ne başvurdu. Site Yöneticisi Tarkan Zeyrek, “Nilüfer Belediyesi’nden istinat duvarının yıkım ve yapımında yardımcı olmasını istedik. Gerek Başkan Turgay Erdem gerekse İmar Müdürlüğü ve Yapı Kontrol görevlileri yakın ilgi gösterip çalışmaları başlattı. İstinat duvarının riskli olan kısmında yıkım ve yapım çalışmaları başlatıldı”diyerek, yetkililere teşekkür etti.

Etiketler

İLİŞKİLİ HABERLER

  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş