Karagücü’nden anlamlı buluşma

Askerliğini Ankara Karagücü’nde yapan eski sporculardan geleneksel buluşmaya devam.
 Tarih: 09-11-2023 20:09:55
Karagücü’nden anlamlı buluşma

İlki 6 yıl önce Ankara’da gerçekleşen ‘Asker Arkadaşları Buluşması’nın 4’ncüsü 25 Kasım’da Sakarya’da.

Terhislerinden bu yana geçen 40 yılı aşkın  ardından ilk buluşmalarını Ankara’da yapan Silahlı Kuvvetler Karagücülüler  Bursa ve İzmir’in ardından 4’ncü kez yine bir araya geliyor. Bu kez toplantı yeri Sakarya olarak belirlendi. 

Vatani görevlerini Silahlı Kuvvetler Ankara Karagücü’nde yapan, aralarında şampiyon ve millilerin de bulunduğu eski sporcular ilginç buluşmalarını sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen buluşmalara sadece pandemi nedeniyle ara verilmişti. İlki 6 yıl önce Ankara’da gerçekleşen anlamlı buluşmalar Bursa ve İzmir’le devam ettirildi. Programların hazırlanması ve yürütülmesinde Nazmi Menteş ve Serdar Oğuz Şenkaya yoğun çaba harcadı. Her biri yurdun farklı bölgelerinde yaşamlarını sürdüren eski sporcuların buluşmaya katılmaları sağlandı.

ŞÖHRETLER KARMASI

Bir dönem askerliği gelen şampiyon ve milli sporcuların vatani görevlerini yaptıkları Karagücü, spora uzun yıllar damgasını vuran güzide bir kurum oldu. Futboldan atletizme kadar branşlarının en önemli isimlerini kadrosunda bulunduran, ülke milli takımının yüzde 80 sporcu ihtiyacını karşılayan bir şöhretler karmasıydı. Kimler yoktu ki bu kadroda:

Futbolda Şenol Güneş, Ali Çoban, Adil Eriç, Halil İbrahim Eren; güreşte Necmi Gençalp, Reşit Karabacak. Şemsettin Yıldız, Esat Metin, Mahmut Demir, Aslan Seyhanlı.  Mahir Tantaoğlu, Şecati Eker,  Vedat Ergin,  Yusuf Sarı, Mehmet Özsoy, Dursun Ateş, Mehmet Durmaz, Mehmet Bozdoğan, Bahattin Aydın,  Seyfi Dağıstanlı.

Boksta; Nuri Eroğlu, Alican Ay, Nazmi Menteş, Yenilmez Aydın, Turhan Çumralıgil, Cevat Aladağ, Necmi Türker, Savaş Ünlükuş, Yasin Uçar, Ömer Kirazoğlu, Ahmet Saltan, Ahmet Akyürük, Ahmet Candaş, Menef Durmuş, Gürol Fıçı, Faruk Hasetçi, Hamdi Yıldırım, Hasan Yorulmaz, Cahit Himmetoğlu, Hidayet Aydoğmuş, Asalettin Pekdoğan, İsmet Özkar, İsmet Terzi, Mesut Taşkın, Şeref Çalışkan, Cumhur Asılkefeli, Nafız Başaran, Mehmet Demir, Mehmet Demirkapı, Bülent Angın, Adnan Özakalın, İbrahim Gündüz, İbrahim Avcıoğlu, Erdoğan Bostancı, Mahir Özmaral, Hakkı Aydın, Saim Girgin, Şerafettin Akyol, Vahap Beşer, Vedat Önsoy, Vedat Tutuk, Yavuz Yılmaz, Alpaslan Yıldırım, Cahit Himoğlu, Sait Sarıbuğday,

Atletizmde; Mehmet Genç, Zeki Atlı, İshak Kaya, Metin Karaçuvallar, Kayak da; Ferzande Alptekin. Tenis de; Oğuz Askara, Vücut Geliştirme de; Seyfi Timur, Halterde; Naim Süleymanoğlu.

 ‘Asker Arkadaşları Buluşması’  25 Kasım’da Sakarya Öğretmenevi’nde. Cumartesi günü akşamı düzenlenen yemekli toplantı yine ilginç anılara sahne olacak. Birlikte askerlik yapmış 40’ı aşkın asker arkadaşın dördüncü buluşmasında organizasyon komitesi tarafından katılımcılara sertifika verilecek. Kırk yıl öncesi askerlik ve sporculuk anıları tazelenecek, hayatta olmayanlar anılacak.

 

Etiketler
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş