KALBİR Anıtkabir'de

Kalite Birliği Derneği (KALBİR), 7 Ocak 2023 tarihinde Anıtkabir'de başlatmış olduğu ‘2023 Yılı Milli Egemenlik ve Kalite Yılı’ projesini, 13 Ocak 2024'e Anıtkabir'de sonlandırdı ve Ankara'da düzenlenen toplantıda projenin sonuçlarını açıkladı.
 Tarih: 15-01-2024 16:31:54
KALBİR Anıtkabir'de

KALBİR Yönetim Kurulu ve Bursa üyelerinin yer aldığı 80 kişilik heyetle Ankara’ya giden ve Derneğin Ankara Temsilcisi Özgür Özkan ile ekibinin katılımıyla 90 kişiye ulaşan KALBİR heyetinin Anıtkabir ziyaretinde, Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok liderliğinde Atatürk’ün mozolesine çelen bırakılıp saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Milli Mücadele Kulesi’ne geçilerek Anıtkabir Özel Defteri imzalandı.

KALBİR Onursal Başkanı ve Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Ulu Önderimiz, Kalite şehri Bursa’da 2009 yılında kurulan ve kısa adı KALBİR olan Kalite Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalite sevdalıları olarak, 7 Ocak 2023 tarihinde huzurunuza gelmiştik. 53 hafta sonra bugün yine huzurunuzdayız. KALBİR olarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılını ‘Ulusal Egemenlik ve Kalite Yılı’ ilan etmiş ve kalite meşalesini Ankara’dan yakarak, 2023 yılında en az 100 faaliyet yapacağımıza sizin huzurunuzda söz vermiştik. Yüce Atam, KALBİR olarak, ‘söz namustur’ anlayışıyla size verdiğimiz sözü tuttuk ve 2023 yılında 106 faaliyet gerçekleştirdik. ‘Bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin’ sözünüze sadık kalarak, ‘ne yaparsan yap, aşk ile yap ve içine bilimi de kat’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Büyük Önderimiz, ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ söylemine dayanarak, insan yetiştiriyoruz. Kalite şehri Bursa’da Kalite Ordusu ana temasıyla İş Dünyasına Hazırlık Programları yürütüyor, sanayiye ve iş dünyasına problem savaşçısı yetiştiriyoruz. Milli ses veriyor ve herkesi milli ses vermeye davet ederek, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlayacak çalışmalara tuz tanesi kadar da olsa katkı yapmaya ve ışık saçmaya devam ediyoruz. Aziz Atam, emin olunuz ki, kurduğunuz Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Rahat uyuyun; mekânınız cennet, kabriniz nur olsun."

KALBİR üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından projenin sonuçlarının açıklandığı toplantıyı gerçekleştirdiler.

Toplantının açılışında konuşan Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Neden Ankara'da ve Anıtkabir'de olduklarını ifade eden Mustafa Karaman, "Hem ülkemiz hem de Bursa ekonomisi ile kalite konusundaki çalışmalarda öncü olan KALBİR, bir yıl önce Atasına söz verdi. Sözüne uygun olarak planlama yaptı, yapmış olduğu planı uyguladı ve başardı, başarılı oldu. Şunu ifade etmek istiyorum ki; Milli Ses Ver Projesi devlet politikası haline gelmeli, Milli Belgelendirme Sistemine geçilmeli, TÜRKAK yeniden yapılanmalı ve saha hakimiyetini sağlamalıdır. Milli Ses Ver Projesinin temsilcisi olarak gördüğümüz TSE'nin önündeki engeller kaldırılmalı, milli standardlar güçlendirilmeli, uygunluk değerlendirme alanında TSE'nin yetki ve sorumlulukları arttırılmalı, TSE'de stratejik bir kurum olduğunu hatırlayarak saha hakimiyetini sağlamalı, 24 saat saha da olmalıdır ve her yurt dışına giden 500 milyar doların yurt içinde kalması için strateji geliştirilmeli” dedi.

Mustafa Karaman konuşmasının sonu da, programda kendilerini destekleyen Özhan Marketler’e, Organizasyonun Ankara bölümünü planlayan Ankara Temsilcimiz Özgür Özkan'a ve organizasyonun gerçekleşmesinde üstün performans sergileyen KALBİR Genel Sekreteri Mustafa Toguş'a teşekkür etti.

Projenin sonuçlarını açıklayan KALBİR Onursal Başkanı Prof Dr Erkan Işığıçok da, “2023 Yılı Milli Egemenlik ve Kalite Yılı Projesini başarılı bir şekilde tamamladık.  Cumhuriyetimizin 100. Yılında 101 eğitim demiştik, 117 eğitim gerçekleştirdik ve 4236 sertifika verdik. Planladık, basardık ve Atamıza verdiğimiz sözümüzü tuttuk. Bugün de bu mutluluğumuzu sizinle paylaşıyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş