Destekler firmaları bekliyor

Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD) Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıda İŞKUR, KOSGEB ve SGK tarafından sağlanan teşvik ve destekler firma temsilcilerine tanıtıldı.
 Tarih: 12-02-2024 15:03:45
Destekler firmaları bekliyor

Büyük ilgi gören toplantıya katılan firma temsilcileri devletin sağladığı avantajlarla ilgili konuları yetkililerden dinlediler.

ETMD Bursa Temsilciliği, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, KOSGEB Batı Müdürü Erkan Güngör ve SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Erdem Çakar’ın sunumları ile gerçekleştirilen ‘İşletmelere Yönelik Teşvik ve Destekler ile Uygulamaları’ konulu bilgilendirme programını gerçekleştirdi. BTSO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Topak, dernek yöneticileri, üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren ETMD Bursa Temsilcisi Olgun Şafak Karabiber, Elektrik Mühendisleri Derneği’nin 2000 yılında İstanbul merkezli olarak meslekte standart ve yönetmeliklerin uygulanması, mesleğin layık olduğu seviyelere çıkarılması için kurulduğunu belirtti. Dernek bünyesinde ulusal ve uluslararası birçok büyük firmanın yer aldığını ifade eden Olgun Şafak Karabiber, yalnızca mesleki değil toplumsal gelişimin de sağlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. ETMD’nin başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde temsilcilikler şeklinde yapılanarak çalışmalarını Türkiye çapında sürdürdüğünü anlatan Olgun Şafak Karabiber, “Bizlerde Bursa temsilciliği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Meslektaşlarımızın gelişimlerini destekleyecek seminer ve eğitimler düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

“STK’lar gelişmişliğin sembolü”

ETMD Genel Başkanı Cemil Topak ise sivil toplum örgütlerinin gelişmiş ülkelerdeki önemine vurgu yaptı. ETMD Yönetimi ve üyeleri olarak mesleklerine ve Türkiye’ye hizmet etmenin yollarını arayarak, projeler ürettiklerini ifade eden Cemil Topak, “Ülkemizdeki sivil toplum örgütü sayısı ve çalışmalarının arttırılması gerektiğini düşünüyor, her alanda gelişimin bu şekilde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Devletimiz, iş dünyası ve STK’lar ülkemizin, demokrasimizin gelişimi için çok önemli sac ayakları. Bizler de bu bilinçle ülkemizin her alandaki refahını arttırmak için destek vermeyi kendimize görev sayıyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurum yetkilileri, ETMD Bursa İl Temsilcisi Olgun Şafak Karabiber’in moderatörlüğündeki oturumda işletmelere yönelik teşvik ve destekleri hakkında bilgi verdiler. İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İŞKUR’un Türkiye’nin en köklü ve güçlü kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen pandemide dahil çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Dinamik, tecrübeli ve yenilikçi bir ekibimiz ve iş dünyamızın desteği ile sınırsız kaynaklarımız var. Ülkemizin istihdamına, üretimine katkı sağlamak amacıyla aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KOSGEB Batı Müdürü Erkan Güngör ise Türkiye ekonomisinin en güçlü dişlilerinden olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin geleceklerine katkı sunan teşvik ve desteklerini anlattı. Üretken, girişimci yapısıyla ülke ekonomisinin lokomotiflerinden olan Bursa’da da işletmeleri büyüten desteklerinin sürdüğünü anlatan Erkan Güngör, işletmecileri bu avantajlardan faydalanmaya davet etti.

SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Erdem Çakar da, ülkede kayıt dışı istihdamın azaltılması, dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması, istihdamda bölgesel eşitsizliklerin ortadan kaldırılması ve kalkınmanın sürmesi için kurum olarak hazırladıkları teşvik programlarını anlattı.

Konuşmaların ardından soru – cevap bölümüne geçildi ve ETMD yöneticileri tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ile program son buldu.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş