Bir işçi hayatta kalma mücadelesi veriyor

Nilüfer Belediyesi Fen İşleri yük asansörünü mühürlüyor, Başkan Turgay Erdem'in atadığı liyakatsiz yöneticiler mührü söküyor. Sonuç, bir işçi yoğun bakımda, Yazıklar olsun
 Tarih: 25-01-2024 18:18:58   Güncelleme: 25-01-2024 19:33:58
Bir işçi hayatta kalma mücadelesi veriyor

Nilüfer Belediyesi Ayşe Selen Sahnesi... Belediye Fen işleri, yük asansörünü mühürlüyor. İlginçtir ki aynı belediyenin tiyatro yöneticileri, mührü söküp asansörü kullanıma açıyor. Ve bir işçi ağır yaralanıyor. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayata tutunma mücadelesi veriyor.

Bu çok basit bir olay değil. Bu bugüne kadar, liyakatsız görevlendirmeler yapan Başkan Turgay Erdem ve ekibinin bile bile ladesi olabilir yalnızca.

Gelin kısa bir özet geçeyim....

Tiyatro Müdürü Önder Yalçın, eşi de tiyatroda yönetici olan Genel Sanat Yönetmeni'nin baskılarına dayanamadığı için istemeye istemeye tiyatro müdürlüğünden ayrılmak zorunda kaldı. Önceki dönem yine tiyatro müdürlüğü yapan sonra tiyatro organizasyon bürosu sorumlusu olan Meral Kaya, tiyatrodan ayrılmak zorunda kalmış, başka birime görevlendirilmesini istemiştir. Sanat Yönetimi Büro Sorumlusu Kazım Güçlü isteği dışında bir başka müdürlükte görevlendirilmiş, halen hukuk mücadelesi veriyor. Tiyatro Alım Satım sorumlusu Elif Yuvayapan bir başka müdürlüğe sürülmüştür. Sanatçı kadrosundaki aynı zamanda yönetmen İbrahim Ersoylu, tiyatro yönetiminin uyguladığı mobbinden yıldığı için birkaç ay önce istifa etti. Sözleşmeli Memur kadrosunda Bedir adlı teknik çalışan, yine tiyatro yönetiminin mobbinginden yıldığını beyan ederek istifa etmiştir. Emeklilik hakkı kazandığının ilk günü kaçıp gidenler cabası... İş bilmez ve mobbingci yönetimden yılıp başka birimlerde görevlendirilme talebinde bulunanlarsa gün sayıyor... Tecrübeli kadrolar bir biçimde biçilirken, kısa süre önce Tiyatro müdürlüğüne apar topar, eğitimi seramik alanında olan Dilber Koç atanıyor. Dün bunlar yaşandı, bugün asansör faciası. Üstelik mührü sökülerek faciaya davetiye çıkarılmış resmen. Çalışan yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Hadi şimdi siz bu yaşananlara tesadüf deyin!

aktuelbursa.com ailesi olarak yaralanan işçi Fatma Çetrez'e acil şifalar diler, bu başıbozukluğun da bir an önce kurumlarımızda yaşanmaması dilegöyle.

 

Etiketler
  DİĞER Nilüfer Belediyesi Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş