İNKAYA ÇINARI

Koca çınar adını Osmanlı Devleti'nin ilk köylerinden biri olan İnkaya Köyü'nden almış. 600 yıllık tarihi çınar muhteşem görünümü ile dünyaca ünlü. Çapı 3, yüksekliği ise 35 m. olan bu anıt ağaç, 13 ana kola sahip. Dalların kalınlığı 3-4 metreyi bulan çınar, 9,2 metrelik çevresiyle Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarından biri.
 Tarih: 23-11-2022 22:49:39
İNKAYA ÇINARI

MUSTAFA YANIK

Dev çınarın dallarının kalınlığı ise 3-4 metre olup neredeyse normal bir ağaç gövdesi kadardır. İnkaya Çınarı; Bursa’nın bir simgesi haline gelmiş olup Bursa’yı ziyarete gelenlerin görmeye mutlaka geldiği bir yer. Şehrin yoğunluğundan ve stresli yaşamından uzaklaşıp nefes almak, dinlenmek adına bire bir olan bu tarihi çınarın altında; mangal restoranı, çay bahçesi, market ve hediyelik eşya dükkanları bulunmakta. Gidenlere özellikle tavsiyemiz ise; ballı meyve salatası yemeleri. Ayrıca kahvaltısı da oldukça leziz ve organik ürünlerden oluşmakta. Köylü kadınların bahçelerinde yetiştirdiği organik sebze ve meyveleri, yaptığı el işi eşyaları burada satmaları sebebiyle çınar, köy halkının geçim kaynağından biri.

Tarihi Çınara nasıl gidilir?

Uludağ Milli Parkı‘na girerken, İnkaya Köyü ile yol üzerinde karşılaşırsınız. İnkaya Köyü’ne girdiğinizde tarihi çınarın tabelalarını takip edin. Birkaç köy evini geçtikten sonra tarihi çınar karşınıza çıkıyor. Özel araba ile gidenler için, yollar çok dar olduğundan rastgele bir yere park etmeniz mümkün değil. Tarihi çınarın yakınlarında yol kenarında geniş bir otopark hizmete sokuldu. Ücretli olup saati 30 TL.

 

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş