Gemilerde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı

Bursalı tiyatro sanatçısı İbrahim Öner ve ekibi, 2021 yılının “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Yılı” olarak belirlenmesi sebebiyle GESTAŞ, gemilerde “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” temalı mini tiyatro gösterimi düzenledi.
 Tarih: 14-03-2021 09:50:13
Gemilerde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı

canakkaletv.com.tr sitesinin haberine göre, 

Sürgün tiyatro oyununda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran İbrahim Öner’in, yine “Mehmet Akif” rolüyle yer aldığı mini tiyatro oyunlarında, birbirinden değerli tiyatro oyuncuları yer aldı. Sefer esnasında gemi üzerinde gerçekleştirilecek birer kişilik oyunlarda, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından anılar canlandırıldı.


Konu ile ilgili olarak GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada; “12 Mart Cuma günü saat 11.00 itibariyle; Lapseki-Gelibolu hattında 4 gemide, Çanakkale-Eceabat hattında 2 gemide, Kabatepe-Gökçeada hattında karşılıklı birer seferde, günün bir bölümünde Çanakkale İskelesi yolcu salonunda, “12 Mart İstiklal Marşı’nın 100. yılı” etkinlikleri kapsamında saat 15.30’da Lapseki adlı gemimizde gerçekleştirilecek organizasyonda olmak üzere, 10 kişilik tiyatro ekibiyle ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’ temalı tiyatro oyunları sahnelenecektir.” ifadelerine yer verildi.
Ekipte yine Bursa'da tiyatroya emek veren tiyatro sanatçısı Filiz Ertürk de yer aldı.

 

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş