Bingöl “Mudanya Üniversitesi” Dünya’da bir ilk olacak…

Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl, “Bursalılara çok güzel bir üniversite, iyi bir mekan kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Mudanya Üniversitesi bir dünya üniversitesi haline dönüşecek” dedi.
 Tarih: 10-12-2021 11:07:20
Bingöl “Mudanya Üniversitesi”  Dünya’da bir ilk olacak…

Yükseköğretim  Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı’ndan onay alan Mudanya Üniversitesi 103 bin metrekare alanda 3 bin 600 öğrenci ile önümüzdeki yıl eğitim hayatına başlayacak. 

Önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak Mudanya Üniversitesinin  Mütevelli  Heyeti  Başkanı ve Bursa Sınav Okulları  Kurucusu  Gıyasettin Bingöl, modern yapısı  ve akademisyen kadrosu ile  ‘Mudanya  Üniversitesi’nin  bir dünya üniversitesi  haline  dönüşeceğini  söyledi.

Gazetemizin 9. Yıl dönemi dolayısıyla  Ali Molla Salih’le birlikte ziyarette bulunan Gıyasettin  Bingöl  Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım,Sosyal  Bilimler ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile  önümüzdeki yıl  öğrenci  almaya başlayacak olan Mudanya Üniversitesi okul hakkında  bilgi verdi.  

Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından  kurulan  ve Uludağ Üniversitesi garantörlüğünde açılacak olan  Mudanya  Üniversitesi   Bursa’ya çok ciddi  bir vizyon  kazandıracak. Üniversiteyi tabiatla iç içe hem  eğitim hem de gençlerin eğleneceği özel bir mekan haline dönüştürdüklerinin  altını çizen Bingöl,“YÖK Genel Kurulundan 3 ay önce üniversitemiz  3 fakülte olarak onaylandı. Sağlık Bilimleri, Mühendislik- Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak YÖK’ten  Cumhurbaşkanlığına gitti. Burada da onaylandı. Üç Fakülte olarak YÖK’ten  tescil alarak geçtik.  İnşallah bu önümüzdeki sezon Üniversitemizi  açacağız. Bursalılara çok güzel bir Üniversite, iyi bir mekan kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“DÜNYADA BİZİ İYİ BİR YERE TAŞIYACAĞINA İNANIYORUM”

 

Türkiye’de 250’nin üstünde üniversitesi bulunduğunu ifade eden  Bingöl, “Biz dünyanın birçok Üniversitesini dolaşıyoruz. Söylediğim gibi şu an Türkiye’de 250 üstünde Üniversite var. 74 tanede Vakıf üniversitesi mevcut. Oldukça iyi Vakıf Üniversiteleri var. Devlet üniversitelerimizde dünya sıralamasına giren üniversitelerimiz bulunuyor. Biz bunun yanında Bursa’dan çıkacak, Marmara Bölgesi’nden, Osmanlı payitahtından çıkıp Avrupa’ya açılmış olan bu kapıda bir dünya Üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Bilimi, lisanı, usulü, sistemi, teknolojisi en önde olan bir sistem oluşturmak istiyoruz. Biz bu vizyonla yola çıktık. Bu dünyada bizi iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum” sözlerini kullandı.

Son olarak  Bingöl, “İlk vakıf üniversitesi  olması dolayısı ile Bursa’ya çok iyi hizmet edeceğimizi  inanıyoruz.  Kentimize yeni bir ufuk , yeni bir tarz  ve yeni bir sistem getireceğiz.  Yeni üniversitemiz Bursa’ya  bir çok katkısı olacak . Hem eleman katkısı,  hem de  istihdam meseleleri ile. Dolayısıyla Bursa yepyeni ufukla daha da gelişmeye başlayacak” diye konuştu.

  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş