HKMO genel kurulu başladı

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi’nin, 16. Olağan Genel Kurulu başladı.
 Tarih: 26-02-2022 19:14:26
HKMO genel kurulu başladı

BAOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığına HKMO Bursa Şubesi eski Başkanlarından Celil Çolak seçildi.

Genel kurula AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Vildan Özkula, TMMOB HKMO Genel Başkanı Ali İpek, HKMO Bursa Şubesi eski başkanlarından Ufuk Ay, Ali Faruk Çolak ile diğer akademik odaların başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Başar Bulut, 15. dönemde oda üyelerine hizmet etmekten gurur duyduklarını belirterek, “Yönetimi devraldıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi gerçeği ile yüz yüze kaldık. Bu süreçle baş etmeye çalışırken bazı şeyleri yapamadık. Salgın boyunca TMMOB’a bağlı serbest çalışan çoğu meslektaşımız maalesef yardım alamadı. Meslek yasamız bir an önce çıkmalı. Bunu çok önemsiyoruz.  Görevimiz boyunca Oda için üye değil, üye için oda yönetimi ilkesini benimsedik. Doğru olana doğru yanlış olana yanlış dedik. Ar-Ge ve atölye çalışmalarımıza hız vereceğiz, bunu çok önemsiyoruz” dedi.

Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan adayı Emre Karagöz de mesleklerini hak ettiği yere getirmek için mücadele edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

“Gençlerin katılımını teşvik ederek Odamızı bilgi ve teknoloji üreten bir mekâna dönüştüreceğiz. Akıllı ve yaşanabilir kentlerin oluşması için harita mühendislerinin aklına bu kentlerin ihtiyacı var. Genç meslektaşlarımız, mesleğimizin sadece geleceği değil aynı zamanda bugünü. Her ilde kuracağımız genç harita mühendisleri komisyonu özgürce fikirlerini ortaya koyacak. Meslektaşlarımızın arasındaki dayanışma ve birlik duygusunu çeşitli faaliyetlerle güçlendireceğiz. Harita mühendislerinin emeğinin hakkını alabilmesi için mücadele edeceğiz. Adil ve eşit bir iş dağılımı için bölgelere uygun modeller geliştireceğiz.”

Genel kurula katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç yaptığı konuşmada akademik odaların Bursa’ya katkı sağlamak için yaptığı çalışmaları kıymetli bulduğunu belirterek, milletvekili olarak kendilerinin de halkın temsilcisi olduklarını ve sorunları meclise taşıyarak, çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali İpek ise Türkiye’nin pandemi ve ekonomik koşullar nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte daha fazla çalışmamız gerekecek. Oda olarak güçlü bir yapımız var. Bu oda çatısı altında önemli işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

  Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan da akademik odaların şehrin gelişimine, geleceğe hazırlanmasına katkı sağladıklarına işaret ederek, “Akademik odalar, üniversiteler ve STK’ların ortak akılla hareket etmesini önemsiyoruz. Bu türde çalışmaların yararlarını hep birlikte görüyoruz. Fikir ayrılıkları daha iyisini bulmada çok önemli oluyor” diye konuştu.

 TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi’nde seçim yarın yapılacak.

Seçimde Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan adayı Başar Bulut ve Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan adayı Emre Karagöz’ün listeleri yarışacak.

Saat 09.00’da başlayacak olan oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş