Ev sahibi ULUDAĞ

Uludağ 3-6 Mart tarihleri arasında BURKON Turizm ve Kongre organizasyonunda 3 tıp kongresine ev sahipliği yaparak binin üzerinde katılımcıyı ağırladı.
 Tarih: 12-03-2022 10:21:30
Ev sahibi ULUDAĞ

Uludağ’daki kış sezonu geride kalırken eş zamanlı olarak düzenlenen kongreler Uludağ Otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü.

Bursa esnafına ve tıp biliminin gelişmesine, genç doktorların eğitimine ve hekimler arası iletişimin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla 3-16 Mart tarihleri arasında organize edilen Uludağ kış kongrelerinin  3-6 Mart tarihleri arasındaki; 13. Uludağ KBB Günleri, 18. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi, 7. Bursa Aile Hekimliği Derneği Ulusal Kongresi ve 17. Uludağ Nöroloji Günleri’ne katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Organize edilen tıp kongreleriyle ilgi bilgi veren BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, 22 yıldır tıp kongrelerini düzenlediklerini bunların arasında da Uludağ kış kongrelerinin çok önem arz ettiğini ve bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak amaçlarının Bursa ekonomisi ile tıp biliminin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü Hasan Eker sözlerinin devamında, “2000’li yıllarda 3 tıp kongresi düzenlenirken, işbirliği içinde olduğumuz Uludağ Üniversitesi, sağlık derneklerinin ve sponsorlarımızın da desteğiyle 3 olan kongre sayısını şuan 12’ye çıkarmış bulunmaktayız. Bu kongrelerinin bazılarını 2 yılda bir bazılarını da her yıl yapıyoruz. Dolayısıyla her yıl Bursa’ya, Uludağ’a 3 – 4 bin kişiyi getirmekten ve ağırlamaktan mutluyuz. Bu kongrelerin hem Bursa ekonomisine, hem bilime hem de kış turizmine çok katkısı var.  Ulusal bazda konularında uzman doktorlar geliyor bunun yanında yurt dışında alanında yetkin çok sayıda doktorlar da kongrelerimize katılıyor. Tıp alanında bilgi alışverişi çok önem arz ediyor.  Her bakımdan çok faydalı kongreleri organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Tedarikçilere, katılımcılara, sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz“ dedi.

DÜZENLEME KURULLARINDAN KONGRELERE DESTEK MESAJLARI

 18. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ersoy: “Bu yıl kongremizin on sekizincisini organize ediyoruz. 18 yıldır düzenli olarak 500’ü aşkın katılımcıyla çok sayıda önemli konuyu kongremizde konuştuk” diye konuştu.

Bursa Aile Hekimliği Derneği Başkanı ve 7. Bursa Aile Hekimliği Derneği Ulusal Kongresi Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Özsevimli: “ Pandemi sonrası çok özlediğimiz bir kongreyi gerçekleştirdik. Poliniklikte karşılaştığımız problemlere çözüm üretme ve deneyimlerimizi paylaşma imkânı yakaladık”  ifadelerini kullandı.

18. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Eş Başkanı Prof. Dr. Canan Ersoy: “ Bilimsel alanda çok büyük yenilikleri burada tartışıyoruz. Meslektaşlarımıza da çok katkı sağladığını düşünüyorum. Endokrinoloji alanında da obezite ve diyabet gibi konuları konuştuk.  Umarım güzel kongrenin ileriki yıllarda da devam eder”  dedi.

13. Uludağ KBB Günleri Düzenleme Kurulu Üyesi  Dr. Oğuz Basut ise “ 1996’dan beri 2 yılda bir düzenlediğimiz Türkiye’nin tek kış kongresi olan bu Uludağ KBB günlerinde çok verimli sunumlar, yurt dışından çok önemli konuşmacılarımız oldu. Çok keyif aldık”

17. Uludağ Nöroloji Günleri Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar da, “17’nci kez Uludağ’da misafirlerimizi ağırlıyoruz. Geleneksel hale gelen kongremizde 370 nöroloji uzmanı hocamızı ağırladık. Nörolojinin tüm konuları hakkında bilgiler verildiği için küçük bir ulusal kongre gibi oldu. Çok eğitici ve verimli oldu” şeklinde konuştu.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş