Benim Güzel Pabuçlarım

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren NOSAB Kreş Akademi, öğrencilerine sosyal deneyimler kazandırarak öğretmeye devam ediyor.
 Tarih: 09-01-2020 19:02:11
Benim Güzel Pabuçlarım

Son olarak ödüllü çocuk oyunu ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ isimli tiyatro oyununu seyreden NOSAB’lı minikler, hem birlikte eğlendiler hem de ilk defa tiyatroya gitmenin heyecanını yaşadılar.

Müfredatına orff, drama gibi dersler ekleyerek öğrencilerin sosyal becerilerini ortaya çıkarmasını amaçlayan Kreş yönetimi, müfredat dışı etkinlikler ve eğitim programlarıyla da bu politikayı destekliyor.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, Tiyatro Yeniden’in kurucusu Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği ve Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü ile 44. İsmet Küntay Tiyatro Ödüllerinde “En İyi Çocuk Oyunu” ödülüne layık görülen ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ oyununu izleyen NOSAB Kreş Akademi öğrencileri, eğlencenin yanı sıra interaktif tiyatro oyunun bir parçası olmanın deneyimlediler.

“Çocuklar deneyimleyerek öğreniyorlar”

Farklı tarzdaki etkinliklerde kazanılan deneyimlerin, okul öncesi eğitim için oldukça önemli olduğuna değinen Kreş Müdürü Merve Özparlak Saya, “5 ve 6 yaş grubu öğrencilerimiz ile birlikte önemli ödüller kazanmış olan ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ adlı tiyatro oyununu izledik. Oyun, konusu bakımından da eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan bir oyundu. Pabuçlarını bulması için palyaçoya yardım etmek çocukları da oyunun içine çekti ve bundan çok keyif aldılar. Onları keyif alacakları aktivitelere dâhil etmeye ve farklı mekanlarla karşılaştırmaya önem veriyoruz. Örneğin, bazen yaptığımız eğitimleri idari binamızın konferans salonunda gerçekleştiriyoruz. Kreşin eğlenceli ve oyun dolu ortamıyla birlikte, oradaki ciddiyeti de görüyorlar, hemen uyum sağlıyorlar. Çocuklar, deneyimledikleri ölçüde öğreniyorlar. Biz de elimizden geldiğince deneyim kazandırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Etiketler
  DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş