Bu sergi “kadın ruhu”na hitap ediyor

Selda Güney’in “kadın ruh”na hitap eden akrilik ve karakalem tekniklerinden oluşan çalışmaları, Beşevler Konak Kültür Merkezinde açıldı.
 Tarih: 09-10-2023 13:40:45
Bu sergi “kadın ruhu”na hitap ediyor

Sanatçı Selda Güney tarafından hazırlanan ve 11 Ekim’e kadar açık kalacak Beşevler. Konak Kültür Merkezi’ndeki yağlıboya, akrilik ve karakalem tekniklerinden oluşan çalışmaları büyük beğeni topladı. Sanatçının öğrencilik yıllarından günümüze kadar geçen sürede ürettiği, daha önce sergilenmemiş eserlerinin yer aldığı sergide, Kadın kimliğini, renkleriyle, çeşitli ruh hallerini bize yansıtmakta. 

“Kadın farklı ırklara, farklı renklere, farklı kültürlere, yaşam tarzına,coğrafyalara rağmen kadın ruhu asla değişmez” diyen Güneş, “Ruh halleri, iç çatışmaları, duyguları her yerde aynıdır. Kadın sanatçı olarak, kendi kadın kimliğimizi yaratacak olan, onu doğru şekilde ifade edecek olan yine biz kadın sanatçılar olmalıyız” Görüşünü aktardı.

Sanatçı boyutları 25x35cm ile 150x100 cm arasında değişen eserlerini akrilik, karakalem ve füzen tekniğiyle sunuyor. Kadının Ruhu sergisi  11 Ekim’e kadar 09.00-24.00 saatleri
arasında görülebilecek.

Etiketler
  DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş