28 saat sonra mucizevi kurtuluş

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı depremden 28 saat sonra kurtardı.
 Tarih: 07-02-2023 10:36:39   Güncelleme: 07-02-2023 10:45:39
28 saat sonra mucizevi kurtuluş

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremde enkaz altında kalan çok sayıda kişi için arama kurtarma çalışmaları canla başla sürdürülüyor. Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri de, 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı, 1 adet 4x4 arazi tipi kurtarma aracı, 1 personel taşıyıcı otobüs, 3 adet pikap yük malzeme donanım aracı ve 38 kişilik arama kurtarma personeli ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Kahramanmaraş’ta kent merkezinde çalışma yapan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, çöken 8 katlı Sözler Apartmanı’nın enkazından ses geldiğini belirledi. Tonlarca enkazın altında iğne ile kazar gibi hummalı bir çalışma yapan ekipler, beton yığınlarının altındaki 17 yaşındaki Dilara Aktaş’a ulaştı. Depremden 28 saat sonra enkaz altından mucizevi şekilde kurtarılan Dilara, sedyeye alınarak hastaneye kaldırıldı.

Etiketler
  DİĞER Osmangazi Belediyesi Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş