Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 16-04-2024 16:03:00   16-04-2024 00:50:00

Var mı ötesi?

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından esasen “Beklenen” ama Ak Parti ve MHP tarafından bu denli olacağı  tahmin edilemeyen sonuçlar şimdi masaya yatırılmaya başladı.
Bir anlamda herkes kendi muhasebesini yapıyor.
Çok fazla ayrıntıya girmeden,seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ına MYK sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeler dikkat çekiyor.
“2024 seçimlerinin katılım oranının, 2019 seçimlerine kıyasla 6 puan geriye gitti ve bu 6 puanlık düşüşün ezici çoğunluğu partimize ait.AK Parti’ye gönül verenlerin sandığına gitmemesi hem teşkilattan hem genel merkezden hem de adaylardan kaynaklanıyor.”
Faruk Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmeyle bir anlamda taşı gediğine koymuş.
Bakın ne diyor Bakan Çelik;
“Aday olabilmek için birçok yolu kendine mubah görenler, seçimi kaybettikten sonra  “kişisel sorumluluktan kaçarak’’ seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır.Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmemezlikten gelmektir.”
Var mı karşı tezi olan!
Bugün ortaya çıkan tabloya bakıldığında CHP’nin tartışılmaz üstünlüğü ile seçimler sonuçlanmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Osmangazi,Nilüfer,Gemlik,Mustafakemalpaşa,Mudanya, ve Harmancık Belediyeleri CHP’nin idaresine geçmiştir.
Demek ki sosyal medya üzerinden haset üreten danışmanlık adı altında faaliyetler yürütüp ceplerini dolduran “Paralı trollerin” siyasete  ayar vermeye çalışması ve adaylara hata üstüne hata yaptırmalarının en az emekliler kadar seçim sonuçlarında vebali vardır.
Netice de 4 dönem Nilüfer’de Belediye Başkanlığı yapan,bir önceki yerel seçimlerde 42 bin oyla seçim kaybeden Mustafa Bozbey bu defa Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturdu.

Tarihi Başkanlık binasında gerçekleşen devir teslim töreninde Başkan  Bozbey’e mührü Başkan vekili olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz teslim etti…Osmangazi’de ise Mustafa Dündar’ın i bizzat  kendisi Erkan Aydın’a koltuğu devretti..
Görünürde değişen bir şey yok..Bozbey Ulucamide sabah  namazıyla vira-bismillah dedi. Erkan Aydın Üftade Hazretlerini ziyaret etti.. Fetih şenlikleri de aksamadan gereken ne ise yapıldı..
Sonuç;
Gerek ekonomi koşulları,gerekse aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntılar Ak Parti'yi ofsayta düşürmüş, muhalefetin ayağına gelen “pas” son 10 gün içinde gole dönüşmüştür.
Var mı daha ötesi?

  Bu yazı 528 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş