Bursa'ya karşı sorumluluğum var

Gazeteci Ercan Akyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la Bursa üzerine konuştu...
 Tarih: 11-10-2020 12:40:43   Güncelleme: 13-10-2020 19:41:43
Bursa'ya karşı sorumluluğum var

Bizim karşılıklı ziyaretlerimiz elbette anlamlıdır ancak bu normal bir süreçtir. Karşılıklı istişare ettiğimiz konular var ve bunları konuşuyoruz. Konuşur zaman zaman bir araya geliriz. Aramızda problem olması mümkün değil. Bu bahsedilen konuları aramızda problem olmasını isteyenlerin bir arzusu olarak değerlendiriyorum. Ayrıca niçin sorun olsun ki aramızda. Her ikimizde seçilmiş belediye başkanlarıyız Mustafa Başkan Osmangazi için ben de Bursa için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz.
Mecliste yaşanan olay çok konuşuldu mesela.Konu İl Başkanlığında konuşulmuş ve karara başlanmış bir konu idi. Son dakika ilgili Meclis üyesi arkadaşımızın bir tercihi ile değişiklik yaşanmış ben de kürsü de öğrendim. Kırgınlık olması mümkün değil. Kendisi “Mustafa abi” diye hitap ettiğim bir insandır. Sonra niye problem olsun ki. Sayın Başkan da bende seçilerek bu görevlere gelmiş insanlarız

Ak Parti'de İlçe seçimleri tamamlandı.. İl Başkanlığı seçimlerine müdahil olacak mısınız? İl Başkanı Ayhan Salman’dan yana tavır koyduğunuz ifade ediliyor..
Ben 16,5 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hiç bir seçime müdahil olmam söz konusu olamaz. İlçe belediye başkanlığı dönemimde  4 İlçe Başkanıyla çalıştım hiçbirini ben belirlemedim. Seçilen her Başkan elbette benim de başkanım oldu.Hepsi ile de çok uyumlu çalıştım. Aynı süreçte il başkanlarımız ile de hep uyumlu çalıştım.
Ak Parti camiası büyük bir camiadır. Partinin Genel merkezi, yetkili kurumları var. Bize de sorduklarında fikrimizi söyleriz. Bugün sağda solda birilerinin üzerinden bir yerlerde dedikodu yaparak birilerini zayıf düşürmeyi de doğru bulmuyorum. İstişareye önem verilmelidir.
Ayrıca bugün İlçe başkanları ve belediye başkanları ile son derece uyumlu çalışan ve tecrübeli bir il başkanı var. Genel merkez tarafından yapılacak istişareler ve değerlendirmeler sonucunda bir karar verilecektir. Yapılacak istişare ve değerlendirme sonucunda belirlenecek başkanımız bizim başkanımız olacak. Yapılacak İl Başkanlığı seçimlerinin ardından koltuğa oturacak İl Başkanı Bursa’nın İl Başkanı olacaktır.
 
 Yine medyaya yansıyan, TBMM İnsan Hakları komisyonu Başkanı aynı zamanda Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile makamınızda kavgaya varacak şekilde tartışma yaşandı mı…Yada aranızda çözülemeyen problem nedir?
Bursa’da birbirinden değerli 11 milletvekilimiz var. Hepsiyle de Bursamıza yapılacak projeler ve ihtiyaçlar konusunda görüşmelerimiz oluyor. Bursa’ya dair konuları istişare ediyoruz. Bazı konularda fikir ayrılıklarımız da olabiliyor. Ancak Bursa’da maalesef ısrarla bazı kesimler olağanüstü bir gayretle yalan ve dedikodu üretiyor. Bir kere davası ve gayreti Bursa’ya hizmet olan bizim gibi insanların arasında niye sorun olsun ki. Her milletvekilimizle belli konularla konuşuruz, bazen fikir ayrılıklarımız olur ancak sadece proje konusu üzerinde . Toplantı biter ve biz aynı samimiyet ve gayretle çalışmaya devam ederiz.Kaos sevicilerin temennisi dışında kavga boyutuna varacak böyle bir şey olması asla mümkün değildir

Son olarak söylemek isteğiniz bir şey var mı sayın Başkan.. Bursa’ya bir mesajınız olacak mı?
İnsan yaşamı başta olmak üzere ekonomi ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen önemli bir süreçten geçiyoruz.Bursa Büyükşehir belediyesi olarak bizde insanınızın yanında,onlara çare olmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Yatırımlarımız devam ederken ince eleyip sık dokuyoruz.Belediyenin 5 kuruşunun hesabını yapıyoruz.Harcanan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu düşünüyoruz.Bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi kendimize borç biliyoruz.Bugünde bunun mücadelesi içindeyiz..

  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş