Çölyak Farkındalık Haftası

Glutensiz gıda sektörünün lideri Dr. Schär, Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftasını çölyak dernekleri, vakıflar ve çölyaklılar ile birlikte kutladı.
 Tarih: 15-05-2024 11:04:22
Çölyak Farkındalık Haftası

9-15 Mayıs tarihleri arasında Çölyakla Dernekleri, Çölyak Vakfı ve ESEV tarafından düzenlenen etkinliklere sponsor olan Dr. Schär, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sertifikalı diyetisyen eğitimlerini de başlattı. 

Çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 9 Mayıs’ta kutlanan Çölyak Günü dolayısıyla, 9-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen birçok etkinlikte Schär, çölyak dernekleri, Çölyak Vakfı ve ELELE Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (ESEV) ile birlikte ayrı ayrı yer aldı. İstanbul’da Çölyakla Yaşam Derneği, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Aydın’dan Malatya’ya, Tekirdağ’dan Manisa’ya, Çorum’dan Kütahya’ya pek çok farklı ilde çölyak dernekleri vesilesiyle Schär çölyaklılarla bir araya geldi.

Çölyak hastalığı ve glutensiz beslenme ihtiyacının hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu belirten Dr. Schär Turkey Genel Müdürü Özgür Erdoğan Türkiye’de 1 milyona yakın çölyak hastası bulunduğunun tahmin edildiğinin altını çizerek “Ailelerin, eğitimcilerin, sağlık profesyonellerinin ve diyetisyenlerin çölyak hastalığı ve glutensiz beslenme ihtiyacı ile ilgili farkındalığını mutlaka artırmak zorundayız. Bu konuda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve Bakanlıkların üstün gayretleri olduğunu görüyor, Schär olarak farklı beslenme ihtiyaçları olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla biz de bu yolculuğun her anında çölyaklılara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Herkesin bir #GlutensizKahraman’ı var

Çölyaklıların glutensiz yolculuğunda hayatını kolaylaştıran, bu yolda onlara en çok destek olan kahramanlarını anlatabileceği bir kısa film yarışması düzenleyen Schär, “Glutensiz Kahramanım” filmini paylaşan çölyaklılarla Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftası dolayısıyla Mr. Dumpling’de glutensiz bir öğlen yemeğinde buluştu. Çölyakla Yaşam Derneği’nin geleneksel kahvaltısına da ev sahipliği yaparak birçok katılımcının çocukları ile kez dışarıda bir mekânda glutensiz yemek yemesini sağlayan Schär, ESEV tarafından 12 Mayıs Pazar günü İstanbul Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilen Çölyak için Farkındalık Yürüyüşünü de destekleyerek yürüyüşe katılan çölyaklıları glutensiz ürünleri ile buluşturdu.  

Sertifikalı diyetisyen eğitimleri devam ediyor 

Glutensiz gıda pazarında devrim yaratan ürünleriyle 40 yılı aşkın süredir çölyak hastalara ve çeşitli sağlık gerekçeleriyle glutensiz beslenmesi gereken bireylere güvenilir, lezzetli ve ulaşılabilir ürünler sunun Dr. Schär, glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyan bireylerde farkındalık yaratılmasında büyük önem taşıyan diyetisyenlere yönelik eğitim programlarına da devam ediyor.

Çölyak Farkındalık Haftası dolayısıyla 13 Mayıs Pazartesi günü Acıbadem Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Baş koordinatörlüğünde ve Dr. Schär sponsorluğunda düzenlenen seminerde 150’ye yakın diyetisyen bir araya geldi.  

2022 yılından bu yana Türkiye’de sağlık profesyonellerine yönelik sertifikalı eğitimler de düzenleyen Dr. Schär, bu yıl “Vakalar ile Gluten ile İlişkili Hastalıklar ve Glutensiz Beslenme” başlığı taşıyan eğitim serisinin üçüncüsünü 9 Mayıs’ta başlattı. Bine yakın rekor sayıda diyetisyenin katılım gösterdiği ve alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı eğitim programı, 4 ay boyunca sürecek. Eylül’de düzenlenecek sınavda başarılı olabilen katılımcılar ise sertifika almaya hak kazanacak.

Etiketler
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş