Yılbaşı sofrasını tanıttı

Moda Tasarımcısı Ayşe Burcu Kaya, MAG Aralık sayısında yılbaşı sofrasını tanıttı.
 Tarih: 18-12-2022 11:45:52
Yılbaşı sofrasını tanıttı

İkonik koleksiyonlarıyla zarif ve şık kadınların stilini yaratan Moda Tasarımcısı Ayşe Burcu Kaya, MAG Aralık sayısında yılbaşı sofrasını tanıttı.Kayaleopar deseniyle, gümüş ve altın renklerini kullanıyor.“Öncelikle yeni yıl sizin için ne ifade ediyor? Yılbaşı için özel gelenekleriniz var mı?” sorusunu yanıtlayarak röportajına başlayan Ayşe Burcu Kaya “Yılbaşı benim için yılın en heyecanlı, en umut verici, dekorasyonun ön planda olduğu, ışıltının yüksek olduğu bir dönemi; ama bunların da ötesinde yeni yılın, biten senenin müzakeresinin yapıldığı, yeni yıla dair manaların, hedeflerin, dileklerin yüklendiği, kendi içimizde bir özeleştiri dönemi olduğuna inanıyorum. Yeni yıl için özel ritüellerim şöyle: Aralık ayının son haftası hedeflerimi, dileklerimi, yeni yıla dair planlarımı gözden geçirir ve bir sene öncesine göre hedeflerimin neresinde olduğumu değerlendiririm. Sevdiklerim ve dostlarım ile keyifli sofralarda buluşup özel konseptlerde özel sofralar hazırlamaktan keyif alırım. Aralık ayındaki buluşmaların, yenilen yemeklerin de çok uğurlu ve bereketli geldiğine inanırım. Nar, bereket simgesi olarak hep soframda yerini alır. Yeni yıl müziklerinin, geleneksel ruhu yaşamamızı sağladığı için fonda hep olmasına özen gösteririm” dedi. Genellikle yılbaşı gecelerini nasıl geçiriyorsunuz? Bu yıl için özel bir planınız var mı? Sorusuna Kaya “Yılbaşı gecelerini, eğer bir seyahat planımız yoksa; evde kurulmuş özenli ve güzel bir masada ailem ya da dostlarımızla geçirmeyi tercih ediyorum. Herkesin özenle hazırlandığı, misafirlerimin sevdiği bir menüden oluşan davet sofrası oluşturup tüm detaylar ile bizzat ilgilenmekten keyif alıyorum. Hoşlanacağımız müziklerden oluşan bir playlist, sıcak, samimi, güzel bir sohbet eşliğinde yenen keyifli bir yemek ve yeni yıl için hep beraber geri sayarak, dans eşliğinde girilen bir yeni yıl gibisi yok. Bu yıl yılbaşında, çok sevdiğimiz aile dostlarımız Dubai’den bize gelecekler. Hep beraber keyifli bir yılbaşı masası konseptinde bir araya gelerek, yeni yılı kutlamayı düşünüyoruz” yanıtını verdi.

“2022 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu yıl siz ve aileniz açısından nasıl geçti ve sizlere neler kattı?” sorusuna ise “2022 yılını şahsım, ailem ve markam adına iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Üç yıla yaklaşan pandemi süresince üretmekten, daha iyisini yapmak için mücadele etmekten asla vazgeçmedim ve son iki yılda markamı, hazırladığım koleksiyonların öyküsünü daha net anlatabileceğim fashion filmler ile taçlandırarak farklı bir boyuta taşıdım. Hep daha iyisini yapmak için uğraşmak, kendimin daha iyi versiyonuna ulaşmak için olan çabam, başarı yolunda yol göstericim oldu” yanıtını veren Kaya, bugüne kadar geçirdiği en güzel yılbaşı gecesini şöyle anlattı: “Kalabalık sofraları ve eğlenceli geçen yılbaşlarını çok seviyorum. Çocukluğumuzdaki yılbaşları sanırım en güzel olandı. İnsanların daha iyi olduğu bir dünyada, ümit ederek, hesapsız, çıkarsız ve çocuk bakış açınız ile daha pembe görebildiğiniz, tombalaların oynandığı, hediyelerin özenle seçildiği, günlerce hazırlıkların yapıldığı, herkesin özenerek giyindiği kalabalık yılbaşları çok güzeldi.” 

Bu yıl, yılbaşı sofranızın konsepti ve sunumu nasıl olacağını anlatan Ayşe Burcu Kaya “Bu yıl; yılbaşı ruhunun ihtişamını ve ışıltısına övgü niteliğinde leoparlı bir masa örtüsüne eşlik edecek gümüş suplalar, üzerinde Carnets d’Equateur tabaklarım, geyikli gümüş şamdanıma eşlik eden bordo ve gold mumlarım, gold balon vazolarım ve çiçekler, Christofle tepsi, çatal bıçak takımım, kristal kadehlerim, Londra’dan seneler önce aldığım geyik masa figürlerimin yer alacağı özel yapım uzun bir masa üstü ayna ve yılbaşı süsleri, masanın arkasında fonda soft pembeler, yeşillerin süslediği bir çam ağacı hayal ettim. Böyle bir masada, davetli listeme özel hazırlanmış isim kartları ve sofra konseptimi tamamlayan peçete ve peçeteliklerim ile, alışılmış olandan farklı bir yeni yıl masası düşledim” dedi.

Yılbaşı sofrası hazırlarken nelerden ilham alıyorsunuz? Renk ve düzen olarak tercihleriniz var mı? Sorusuna ise Kaya “Yılbaşı sofrasında da diğer davet sofralarımda da o zaman dilimindeki ruh halim etkili oluyor ve sıcak, samimi, bir o kadar da ihtişamlı görüntü elde edeceğim parçaları tercih ediyorum. İlham noktasında; bir seyahat, bir film, renklerin çarpıcı ve farklı bir biçimde yan yana gelişi, düzen içinde bir düzensizlik ya da aykırı gözüken renklerin birleşiminden doğan bir senfoni hoşuma gidiyor. Bazen karışan zıt renkler, farklı aksesuar ve parçaların bir araya gelişi çok hoşuma gidiyor ve düşündüğünüzden daha büyülü bir atmosfer yaratabiliyor. Mesela merdivenlerin tırabzanlarının tafta kumaşlar ile drapelenmesi ve çam dalları ile doğadan bir parçanın bu ana eşlik etmesi çarpıcı, rafine, şık bir görsel oluşmasını sağlıyor” şeklinde yanıtladı. 

2023’e dair beklentilerinizi ve dileklerini sorduğumuz Ayşe Burcu Kaya “2023 yılından beklentim; daha çok güzel haber duyacağımız, sağlıklı olacağımız, insanların birbirlerinin başarılarını takdir edeceği, herkesin çok çalıştığı, kalkınan, refah bir toplumsal dokuya yükselebildiğimiz, daha temiz, daha gelişmiş, eğitim ve refah seviyesinin yükseldiği bir toplumda yaşamak ve yarının büyükleri çocuklarımızı, böyle bir ortamda büyütebilmek” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  DİĞER MAGAZİN Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş