Yeşilova Holding güçleniyor

Yeşilova Holding’in uzun vadeli büyüme stratejisi kapsamında yatırımını yaptığı robotik sürtünme karıştırma kaynağı, Türkiye'de bir ilk olurken, otomotivden raylı sistemlere, havacılıktan elektroniğe kadar birçok farklı sektöre özel nitelikli çözümler sunacak.
 Tarih: 12-04-2023 12:12:53
Yeşilova Holding güçleniyor

Ülke ekonomisine katma değer sağlayan çalışma ve üretimlerine devam eden Yeşilova Holding, ‘Bilgi Barındıran Ürünler’, ‘Beklenti Yükselten Hizmetler’, ‘Kalıcı Üstünlükler’ vizyonuyla uyumlu olarak yatırımlarına da devam ediyor. Devreye alınan robotik sürtünme karıştırma kaynağı sistemi, üretimde kalite ve performansın artırılmasını sağlayacak, verimliliği ve hızı yükseltecek.

Grubun, geçtiğimiz yıl yatırım planları arasına aldığı ve alüminyum malzemelerin birleştirilmesinde üstün mekanik özellikler sağlayan robotik sürtünme karıştırma kaynağı sistemi devreye alındı. Bu yatırım ile başta otomotiv olmak üzere birçok farklı endüstrideki müşterilerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunulması hedefleniyor.

BOZ: DEĞİŞİME YÖN VERME BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ

Yeşilova Holding İş Geliştirme Yöneticisi Melih Boz, robotik sürtünme karıştırma kaynağı yatırımı hakkında şunları söyledi: “Teknolojik gelişmelerin her geçen gün hızlandığı bugünün dünyasında, Yeşilova Grubu olarak biz de iş alanlarımızı, iş yapış şekillerimizi ve iş gücümüzü yeni kurallara göre düzenliyoruz. Endüstride küresel alanda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor ve yaşanan değişimden kopmayarak, değişime yön verme bilinciyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda, son yıllarda hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelere bir yenisini daha eklemiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğe dönük bakış açımızda yer alan üretim, Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerimizi sürekli artırarak, iş ortaklarımız ve müşterilerimize sağladığımız hizmet ve deneyimi daha ileri taşımayı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz ekstrüzyon, yüksek basınçlı döküm, robotik sürtünme karıştırma kaynağı prosesleri ile gelecek dönemde yapacağımız sıvı soğutmalı muhafazalar, soğuk plakalar ve yapısal parçalardaki ürün geliştirme ve prototip çalışmaları ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına tek çatı altından çözüm sunmayı hedefliyoruz.”

DOLAYLAR: YEŞİL BİR TEKNOLOJİ…

Sistemin, kalite bakımından yüksek birleştirme işlemlerinde çeşitli alüminyum alaşımların ve düşük erime sıcaklığına sahip demir olmayan metallerin birleştirilmesine özel çözümler sunduğunu açıklayan Yeşilova Holding Ar-Ge Müdürü Emre Dolaylar da şöyle konuştu: “Çalışma esnasında sabit gerilmiş birleştirme parçalarının arasında sürtünme sıcaklığı oluşurken, mevcut teknoloji ve yöntemlerden daha sağlam ve dayanımlı bağlantılar elde ediliyor. Sistemin çalışma prensibi daha az emisyon üreterek enerji tüketimini de azaltıyor. Sürtünme karıştırma kaynağı bu sebeple yeşil bir teknoloji olarak da tanımlanıyor. Birçok farklı endüstri ve üründe tercih edilen sürtünme karıştırma kaynağı, Yeşilova ile Türkiye’de artık 3 boyutlu olarak karmaşık parçaların kaynağında kullanılabilecek. Bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmada önemli bir katkı sağlamasının yanında, ürün ve sistemlerde tasarım esnekliği de sağlayacak. Yeşilova olarak, yeni büyüme alanlarında proje ve yatırımlarımızı hayata geçirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş