Mustafa Yanık
  Güncelleme: 26-11-2023 20:00:00   26-11-2023 19:12:00

‘TERTİP N’ABER!’

KARAGÜCÜ SAKARYA’DA BULUŞTU

Öyle bir buluşma ki ömre bedel…

Askerliğini Ankara Karagücü’nde yapan eski sporculardan geleneksel buluşmaya devam. İlki 6 yıl önce Ankara’da yapılan ‘Asker Arkadaşları Buluşması’nın 4’ncüsü Sakarya’da gerçekleşti.

Dünyada neredeyse bir benzeri görülmeyen sevgi dolu, hasret dolu buluşmalardan biri daha gerçekleşti.  Terhislerinden bu yana geçen 40 yılın ardından birlikteliklerini koruyan tertipler ‘Asker Arkadaşları Buluşması’nın dördüncüsü için Sakarya’da bir araya geldi.

Karagücü Spor Kulübü, başkent Ankara merkezli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin spor kulübü oldu.

Sporcuların askerlikleri sırasında spor hayatlarını sürdürdükleri Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı spor kulübü… Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi pek çok ilin adları ile ayrı ayrı basketbol, futbol, voleybol, atletizm, atıcılık, bisiklet, güreş, taekwondo vb. spor dallarında faaliyet gösterdi. Ankara Karagücü bir marka olmayı hak etti. 1980’li yıllarda kapandı ancak spor tarihinde altın harflerle yerini aldı.

Vatani görevlerini Silahlı Kuvvetler Ankara Karagücü’nde yapan, aralarında şampiyon ve millilerin de bulunduğu eski sporcular ilginç buluşmalarını sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen buluşmalara sadece pandemi nedeniyle ara verilmişti. İlki 6 yıl önce Ankara’da gerçekleşen anlamlı buluşmalar Bursa ve İzmir’le devam ettirildi. Programların hazırlanması ve yürütülmesinde Nazmi Menteş ve Serdar Oğuz Şenkaya yoğun çaba harcadı. Her biri yurdun farklı bölgelerinde yaşamlarını sürdüren eski sporcuların buluşmaya katılmaları sağlandı.

ŞÖHRETLER KARMASI

Bir dönem askerliği gelen şampiyon ve milli sporcuların vatani görevlerini yaptıkları Karagücü, spora uzun yıllar damgasını vuran güzide bir kurum oldu. Futboldan atletizme kadar branşlarının en önemli isimlerini kadrosunda bulunduran, ülke milli takımının yüzde 80 sporcu ihtiyacını karşılayan bir şöhretler karmasıydı. Kimler yoktu ki bu kadroda:

Futbolda Şenol Güneş, Ali Çoban, Adil Eriç, Halil İbrahim Eren’den halterde Naim Süleymanoğlu’na, güreşte Reşit Karabacak’tan Esat Metin’e, boksta Nuri Eroğlu’dan Alican Ay’a, atletizmde Mehmet Genç’ten teniste Oğuz Azkara’ya kadar.

‘Asker Arkadaşları Buluşması’  Sakarya Öğretmenevi’nde ilginç buluşmalara sahne oldu. Birlikte askerlik yapmış 40’ı aşkın asker arkadaşın dördüncü buluşmasında organizasyon komitesi tarafından katılımcılara sertifika, hizmetlerinden dolayı da kimi  katılımcılara plaket verildi.  4 plaketten biri de bize kısmet oldu. Plaketimizi Karagücü Komutanı Albay Gültekin’in elinden aldık. Plakette komutanımızın şu ifadeleri yer alıyordu:

‘’Bünyesinde bir çok sportif branşta Milli Takımlar düzeyinde Uluslar arası başarıları da olan, üst düzey sporcuların bulunduğu Silahlı Kuvvetler Karagücü ailesinin bir parçası ve onun da ötesinde Türk basının önemli bir kalemi olarak bu güne değin birlikteliğimize yaptığınız katkılarınız için teşekkür ederim. Ömer Lütfi Gültekin Öğr. Kd. Albay’

Karagücü Komutanı Öğ.Kd. Albay Ömer Lütfi Gültekin’in yanısıra, güreş antrenörü Astsubay Musa Arık, atletizm antrenörü Astsubay  Mehmet Genç de eski sporcu askerlerini yalnız bırakmadı. Kimi sporcularının aileleri de buluşmaya geldi. Em. Albay Gültekin konuşmasında birlikteliklerini vurguladı ve ekledi:

‘’ Hiçbir spor camiasında olmayan bir birlikteliğimiz var. Bu arkadaşlık inkıtaya uğramamalı, bozulmamalı, devam etmelidir.’

Toplantının ardından gelecek buluşmanın Konya’da yapılması kararlaştırıldı.

  Bu yazı 1280 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş