Mustafa Yanık
  Güncelleme: 05-08-2022 22:09:00   05-08-2022 22:06:00

Mavi Bayraklı 2’nci göl İznik

Bursa tarihinde ilk kez Mavi Bayrağa sahip oldu 

Yüksek kalite göstergesi olan ‘Mavi Bayrak’, Bursa’da ilk kez İznik İnciraltı Halk Plajı’nda dalgalanmaya başladı.

Mavi Bayrak için ‘ alması zor, kaybetmesi kolay’ tanımı yapılırken, İznik, Van Gölü’nden sonra bu bayrağa sahip olan ikinci göl unvanına ulaştı.

Mavi Bayrak teslimi dolayısıyla İznik’te düzenlenen törene katıldık.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Kaymakamı Recai Karal, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş’ın da katıldığı törenle Mavi Bayrak göndere çekildi.

UYARILAR

ÇEV Koordinatörü Karataş’ın üzerinde durduğu bir konu vardı, dile getirdi ve uyarısını da yaptı:

 “Mavi Bayrağı almak çok zor ama kaybetmek çok kolaydır. Bizce bu bayrağın korunması için en büyük sorumluluk plaj kullanıcısınındır. Bu sebeple bayrağımızı plaj kullanıcılarımıza, halkımıza, İzniklilere, Bursalılara emanet ediyor ve bayrağımızın uzun yıllar gururla dalgalanmasını ümit ediyoruz”

Başkan Aktaş ise Mavi Bayrak alımına kadar uzanan sürece değindi:

“Marka olmanın belirli doneleri var. Marka olmak için markası tescillenmiş alanlarınızın olması lazım. Daha önce Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'na bu konuda müracaat etmiştik. Birbirinden ayrı ve önemli 33 kriteri yerine getirdik ve yüksek kalite göstergesi olan mavi bayrak ödülünü almaya hak kazandık.

Sürdürülebilir çevre yatırımlarımızla sadece İnciraltı Plajımız değil, bütün plajlarımıza Mavi Bayrak almayı arzu ediyoruz. Biz Mavi Bayrağı bir sembol olarak görüyoruz.”

Aktaş,  konuşmasında Bursa’da toplanan çöp miktarının yüksek oluşuna dikkat çekti. Günlük toplanan çöp miktarının 3 bin 500 ton olduğunu vurguladı. Her gün 7 timsah stadını dolduracak kadar çöpün dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasına ve bu yönde tesis yapımlarına el atıldığını dile getirdi.

Sözün özü: Mavi Bayrak önemli. En önemlisi de kazanılmış bu bayrağı koruyabilmek.

  Bu yazı 2066 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş