Mustafa Yanık
  Güncelleme: 13-02-2024 23:00:00   13-02-2024 22:43:00

Özdemir çıktı, girdi…

Aday belirlemede en uzun mesai yapan CHP’de yaşananlar öyle pek unutulacak gibi değil. İtirazlar, tepkiler liste belirlemenin uzamasına yol açtı. Akşam başlayan toplantılar sabaha kadar sürdü. Parti Meclisi’nde onaylanan ve görüşülen adaylar dışarıda bekleyen basın mensuplarına art arda sızdırıldı. Açıklanan listelerde sonradan bazı isimlerin değiştiği gözlendi. Benzeri bir duruma Bursa listesinde de rastlandı.

CHP muhabirlerine iletilen listelerde Nilüfer’de aday gösterilen Şadi Özdemir’in adı yerine Metin Tuncel yer alıyordu. Bir süre sonra basın mensuplarına WhatsApp aracılığıyla ulaşıldı, verilen listelerin dikkate alınmaması istendi. Yenilenen listede bu kez Şadi Özdemir bulunuyordu. Özdemir isminin çıkarıldığı listeye yeniden girmişti.

CHP’de önce MYK ardından Parti Meclisi, yerel seçim gündemiyle Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Parti Meclisi toplantısının ardından Bursa’da adaylığı açıklanan isimler şu şekilde sıralandı:

Gemlik: Şükrü Deviren

Mudanya: Deniz Dalgıç

Nilüfer: Şadi Özdemir

Kestel'de aday değişti

Öte yandan. CHP'nin Kestel adayı değişti. Aday olarak gösterilen Cevat Asa'nın yerine Akan Ayaz aday gösterildi. Cevat Asa sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "istifa etmedim. Genel merkez tarafından adaylığımız geri çekilmiştir" dedi.

  Bu yazı 814 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş