Mustafa Yanık
  Güncelleme: 06-04-2024 14:58:00   05-04-2024 22:22:00

BURSA’DA BOZBEY DÖNEMİ

Yerel seçim heyecanı kazanan adayların mazbatalarını almasıyla sürmekte.

 Son olarak bu kervana Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni patronu Mustafa Bozbey de katıldı.

Belediyeciliğin duayen ismi Bozbey, ‘Bugün bayram günümüz ‘, ‘Bursa için hayallerim var’ dediği konuşmasında duyduğu sevinci ifade etti.

BUSKİ önünde düzenlenen mazbata törenine katılanların yüzlerinde yıllardır hasret kaldıkları yönetime gelmenin gururu ve heyecanı okunuyordu.

Mustafa Bozbey’in konuşmasının sık sık  ‘Bursa seninle gurur duyuyor’, ‘ canla başla çalıştık, Bozbey’i başkan yaptık’ sloganlarıyla kesilmesi de kalabalığın coşkusunu artırmaya yetti.

Mazbata törenine CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, eski bakan Turan Tayan ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin katıldı.

BAŞARININ KAHRAMANLARI TÜM BURSALILAR

Konuşmasına CHP teşkilatına ve Bursalılara teşekkür ederek başlayan Bozbey’in sözlerinden notlarımıza düşenlere gelince:

 "Benim bu kent için büyük bir hayalim vardı bu hayalime sizler de inandınız. Biraz bekledik ama beklemeye değdi. O hayal 31 Martta gerçek oldu ve bütün Bursa kenetlendi. Sokaklar, meydanlar doldu taştı. Bu başarı için çalışmalarınız beni duygulandırdı. O kadar güzeldiniz ki, beni inanılmaz derece duygulandırdınız.

 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip Bursa'mızın yeni belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşattınız bana sağ olun var olun. Cumhuriyet tarihinden bu yana 30. başkanı olarak mazbatayı büyük bir gururla alıyorum.

 Bunun için çok çalıştık hepinizin emeğine, yüreğine sağlık. Partimizin gencinden yaşlısına bütün Bursa'nın emeği var. Kendimizi Bursalılara anlattık ve siz de inandınız, başardık. Bu başarının kahramanları tüm Bursalılardır. Başardık ama bitti mi? Hayır. Asıl işimiz şimdi başlıyor. Yeşil Bursa'mızı çok daha ileriye taşıyacağız.

Bugünden itibaren tertemiz bir sayfa açıyoruz. Umudumuz ve çalışma isteğimiz çok. Güçlüyüz ve inançlıyız. Oy veren vermeyen herkesin büyük bir huzur ve mutlulukla yaşacağı bir Bursa için size söz veriyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini her zaman izleyeceğiz"

Asıl işimiz şimdi başlıyor. Sizinle birlikte bu kenti daha ileriye taşıyacağız.’’

Yepyeni bir sayfa ile geçmişi geride bıraktıklarını vurgulayan Bozbey, umutlarının ve çalışma azimlerinin yüksek olduğunun üzerinde durdu ve hedefi gösterdi:  Birlikte katılımla yöneteceğiz bu kent için sorumluluklarımız büyük. Size söz bu kenti koruyup ileriye taşımak için azimle şevkle çalışacağız.’

BURSASPOR'A BAĞIŞ

BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Mustafa Bozbey, konuşmasının sonlarında bir jest yaptı bir de müjde verdi: Mazbatayı aldık şimdi birçok arkadaşımız, insanlarımız bizleri takdir etmek isteyenler çiçek gönderecektir. Ben çiçek göndermek yerine şehrimizin markası olan Bursaspor'a bağış yapmaya davet ediyorum. Ayrıca bu bayramda 3 gün ulaşım bedava olacak. Bundan sonra halkımız bayramlarda bir yerden bir yere giderken ulaşıma para ödemeyecek.’’

Mustafa Bozbey'in ardından CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş söz aldı. Seçmenlere teşekkür ederek söze başlayan Yeşiltaş şehre eşit hizmetten söz etti: "Sayın Bozbey'in hayalleri inanın bu kentte öyle şeyler yapacak ki, kentin doğusu ve batısı eşit bir şekilde hizmet edildiğini görecekseniz. Gençlerin artık başka ülkelere gitmek gibi hayalleri olmadığı bir kent yaratacak.İşimiz daha bitmedi. Hedefimiz CHP'yi Türkiye'de iktidar yapmak. Başardık yine başaracağız" .

  Bu yazı 359 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş