Mustafa Yanık
  Güncelleme: 12-09-2022 00:00:00   11-09-2022 21:35:00

Bahçeli’den Bursa’da 6’lı masaya: ‘Ahtapot’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde siyaset diline yeni bir tanım kazandırdı, Millet İttifakı’nın oluşturduğu 6’lı masayı ‘Ahtapot’a benzetip,’’ Zillet ittifakı ahtapot gibi Türkiye’ye sarıp kemirmenin çabasındadır. Ahtapotun 6 kolu bilinmektedir, diğer 2 ayağı ise HDP ile emperyalizmin ana unsurlarından ibarettir. Bizim ahtapot siyasetine feda edilecek bir ülkemiz olamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Devlet Bahçeli '2023'e Doğru Aday Belli Karar Net' isimli miting kapsamında Bursa’ya geldi. Bahçeli’yi karşılayanlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş da vardı. Gökdere Meydanında gerçekleştirilen mitinge katılan Bahçeli, alanı dolduran binlerce partiliyi selamladı.

 İkinci açık hava toplantısını Bursa’da gerçekleştirdiklerini belirten Bahçeli, " 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ilk açık hava toplantısını Sivas’ta yaptık, siyasi kampanya döneminin meşalesini Sivas’tan yaktık. Huzurlarınızda Sivaslı kardeşlerimize, Amasyalı kardeşlerimize, Tokatlı kardeşlerimize, Çorumlu kardeşlerimize, Yozgatlı kardeşlerimize müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. İlk açık hava toplantımızdan sonra zillete düşen odakları korku dağları sardı. Sadece kimyaları değil, matematikleri de bozuldu, bütün hesapları ters yüz oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’ni küçümseme ve küçük görme yanlışına düşen soytarılara diyorum ki, cesaretiniz varsa Sivas’tan sonra gelin de Bursa’ya bir bakın. Bakın da vatan sevdası nedir, bayrak sevdası nedir görün. Üç hilalin bariyerleri nasıl yıkıp geçtiğine şahit olun” sözlerine yer verdi.

 ‘OYLAR ERDOĞAN İÇİN’

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğunu söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim Cumhurbaşkanı adayımız belli, kararımız nettir. Sözümüz sözdür; değerli adayımızın da, kararımızın da sonuna kadar arkasındayız. Bulanık sularda balık avlama merakında değiliz. Uçurum kenarlarında oyalanma arayışında değiliz. Meçhul ve müphem bir istikametin kulvarına sürüklenme niyetinde değiliz. Hele hele Türkiye’nin zillete düşmesine katiyen tahammül edecek değiliz. Bu nedenle adayımız belli, kararımız nettir. Nitekim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır."

‘AHTAPOT SİYASETİ’

Millet ittifakına yönelik eleştirilerini yineleyen Bahçeli, 6’lı masanın dağılmak üzere olduğunu söyleyerek, "Son günlerdeki sancılı gelişmelerden sonra zillet ittifakı paramparçadır. Bu ittifakın çatısını alev almıştır. 6’lı masa çatlamış, patlamış, batağa saplanmıştır. Paçası tutuşan, korkuya kapılan Kılıçdaroğlu, ‘inadına beraber olacağız’ demek zorunda kalmıştır. Kılıçdaroğlu bilmelidir ki, beraberlik inatla değil inançla olur, ihtiramla olur. Nitekim zillet ittifakında inanç yoktur, ilke yoktur, irfan yoktur, irade kesinlikle yoktur. Bu ittifak Türkiye’yi ‘Ahtapot Yönetimine’ mahkum etmek için fırsat kolluyor. Ahtapotun 6 kolu, 2 ayağı olduğu son yapılan araştırmalarla belli olmuştur. Zillet ittifakı ahtapot gibi Türkiye’ye sarıp kemirmenin çabasındadır. Ahtapotun 6 kolu bilinmektedir, diğer 2 ayağı ise HDP ile emperyalizmin ana unsurlarından ibarettir. Bizim ahtapot siyasetine feda edilecek bir ülkemiz olamayacaktır. Bizim peşkeş çekilecek milli servetimiz, rehin edilecek milli varlığımız, yüz çevrilecek tek bir insanımız söz konusu değildir” dedi.

‘GİZLİ AJANDALARI PKK’YA BAKANLIK VERMEK’

HDP’ye bakanlık verileceği iddialarına da sert yanıt veren Bahçeli, şöyle konuştu:

" HDP’nin desteğiyle büyükşehir belediyelerini kazanan partiler, şimdi HDP’ye bakanlık vaatlerinin ifşa edilmesiyle tartışmaların içine gömülmüşlerdir. İttifak içi sürtüşmeler ileri bir aşamaya taşınmıştır. HDP’ye bakanlık vermek demek teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara yerleşmesi demektir. HDP’ye bakanlık sözleri PKK’nın devlete tutunması, ihanetin ve melanetin konuşlanması demektir. Böylesi bir zillet Türkiye’ye reva görülemez, bu hıyanete Türk milleti asla müsaade etmez, edemez, etmeyecektir. Tepkilerin yükselmesi üzerine CHP’nin zoraki geri adımı bütünüyle taktikseldir, günü kurtarmaya dönük kurnazca bir manevradır. Zira bariz stratejileri HDP’yle ortaklıktır. CHP ve diğer zillet partileri bebek katiliyle, terörist Demirtaş’la, Sorosçu Kavala’yla işbirliği halindedir. Gizli ajandaları, gizli gündemleri HDP’yle koalisyon kurmak, PKK’ya bakanlık vermektir. İP’te bulunup fikri mazilerine bağlı kaldıklarını iddia edenler HDP’yi nasıl hazmedeceklerdir?

 Kılıçdaroğlu, 6'lı masada çatlak olmadığını, parti başkanlarının uzlaşması halinde Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazır olduğunu açıklarken bir yalvarmadığı kalmıştır. Bunlar hala aday kim olacak onu tartışıyorlar. HDP’nin ağzına bir parmak bal çalarak masanın altında tutmaya çalışıyorlar. Bursa’dan söylüyorum, zillet ittifakı kaostur, krizdir, kifayetsizliktir, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürme projesidir.”

 ‘ADALAR HELALİ HAKKIMIZDIR, AYRANIMIZI KABARTMASINLAR’

Bahçeli’nin konuşmasında Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilim de yer aldı Bahçeli, Atina yönetimini sert sözlerle uyararak şunları dile getirdi:

"Bir çift sözüm de Yunanistan hükümetinedir. Bu ülke yönetimi ayağımızın altında dolaşmaktan, damarımıza basmaktan vazgeçmelidir. Taciz ve tahriklerine derhal son vermelidir. Dünyadan Türkiye’yi derhal kınamasını isteyen Yunanistan hükümetinin, aksi halde Avrupa’nın ‘Ukrayna’nın ardından yeni bir savaş’ riskiyle karşı karşıya kalacağını öne sürmesi ateşle oynamaktır. Üzerinde haksız ve hukuksuz şekilde oturduğu adalar helali hakkımızdır, ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar, denize dökülmeyi tekrar canları çekiyorsa sadece bize söylesinler. Ege’nin bir yakasından diğer yakasına ulaşmak bizim için çocuk oyuncağıdır.”

Mitingin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir Bursa kılıcı armağan etti.

  Bu yazı 2261 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş