Mustafa Yanık
  Güncelleme: 29-01-2023 13:17:00   28-01-2023 21:39:00

Karayolları’ndan bariyer güvenliği

Karayolları Türkiye’nin ticareti, tarımı, turizmi için stratejik özellikte.

Ülkenin en büyük sanayi bölgelerinin kesişim ve geçiş bölgesinde yer alan Bursa ise ekonomide önemli bir konuma sahip.

Hal böyle iken ulaşım ve iletişim yatırımlarına büyük ihtiyaç duyulması yadsınamaz. 

Bursa bu konuda şanslı sayılabilir. 29 milyar 500 milyon lirayı aşan yatırım içinde karayolu yatırımları ağırlıkta. Şehir genelindeki karayollarının yarısına yakını bölünmüş yol olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

Halen Bursa genelinde devam eden 18 ayrı karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli; 3 milyar 405 milyon liranın üzerinde.

BURSA YOLU KÜTAHYA’YA BAĞLANIYOR    

 Bir diğer karayolu projesi de Bursa-Orhaneli Yolu Doğancı Baraj Varyantı. Uzunluğu 3,5 kilometre olan proje kapsamında, 220 metrelik 1 adet viyadük ve bin 998 metrelik de 1 adet de tünel yer almakta.

Projenin tamamlanmasıyla Bursa-Keles-Orhaneli ayrımında bulunan kavşak çok daha güvenli hale gelecek. Bu proje, ülkemizin kuzey-güney koridorunda bulunan Bursa ile İç Anadolu aksı olup, Bursa’yı Kütahya’ya bağlaması bakımından son derece önemli…

BARİYERLİ YOL GÜVENLİĞİ

Genel durumu özetlemenin ardından uzayıp giden yolun bir kesimine ZOOM yapalım

Bir yıl önce genişletilip asfaltlanan dağ yöresi Keles yolunda keskin virajların da aralarında olduğu kesimlerde bariyer eksikliği giderildi. Yaklaşık 42 kilometrelik Bursa- Keles arasında büyük oranda bariyer oluşturulmasına rağmen uçuruma hakim kimi yerlerde eksikliği tedirginlik yaratıyordu.

Konuyu ısrarla takibimiz ve sütunlarımıza yansıtmamızın ardından Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü çalışmaları hızlandırdı. Uçuruma hakim keskin virajların büyük bölümünde eksiklikler giderildi, bariyerler yerleştirildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafımıza yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Söz konusu kesim, ‘(Bursa-Orhaneli) Ayr.-Keles-Tavşanlı Ayr. Km: 0+000 - 41+745,27 Arası Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Bitümlü Sıcak Karışım Yapımı İşi’ kapsamında yer almaktadır. Oto korkuluk imalatları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ‘Oto korkuluk Seçimi Kriterleri’ne uygun olarak yolun fiziki standardı, trafik yoğunluğu ve proje hızına bağlı olarak belirlenerek yapılmaktadır. Söz konusu yolda oto korkuluk imalatları, ihtiyaç durumu halinde bu kriterlere bağlı olarak belirlenecek ve ödenekler çerçevesinde yaptırılacaktır.’’

Yolun açık olsun Bursa…

  Bu yazı 1964 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş