Halis Aydın
  Güncelleme: 28-12-2022 07:08:00   28-12-2022 07:05:00

KİMSİN SEN?

Mal, mülk ve para, insanlar için nasıl bir sınav ise, mevki, makam ve siyasi etiketler de günümüzde görüyoruz ki bazıları için iki beden büyük gömlek misali bir sınavdır.
Üzücü olan özellikle siyasilerin milleti temsil ettiğini unutarak, verilen bu mühürleri kendi kişisel menfaatleri için kullanıyor olmalarıdır.
“Bal tutan parmağını yalar” gibi atasözlerimiz bile bu durumların anlatımını yıllar önce yapmış. Ama bakıyoruz artık bazıları parmak değil bal kovanını gözüne kestiriyor.

Daha da vahim olan aslında işin insani boyutu. Unutmayın lütfen bu siyasi etiketleri vatandaş sizlere herkese yukarıdan bakın, ona buna meydan okuyun, hayt huyt ile insanları bezdirin ve oluşmamış karakterlerinizi egolu tavırlarınızla doyurun diye vermiyor.
Gün gelir vatandaşın söz sahibi olduğu zamanlar yine gelir. İşte o vakit tutumlarınıza göre değerlendirilme zamanı olur. Kim bilir sıkacak bir el, çay içecek bir kapı bile bulamayabilirsiniz. Geçmişten beri bu ve benzer ibretlik örnekleri hep gördük. Ama tabi bu ibretler alabilene var.

Maalesef İlçemizde bu ibretlik hikayeleri görmezden gelen siyasiler de var. Örneğin bir Meclis üyesinin kendi apartmanının önüne arabasını park eden komşusuna seviyesiz tehditlerini duyuyoruz. “Ben Meclis üyesiyim. Oraya araba ancak ben çekerim” diye. Ne kadar çirkin ne kadar terbiye sınırlarının dışında bir hitap ve hatta tehdit.
Yine başka bir hadisede, Belediye kiracısı bir işletmenin kendi bünyesindeki çalışan grubunu değiştirmesine sinirlenerek gidip, “ Ben Meclis üyesiyim onlara iş bıraktıramazsınız. Onlar benim akrabam. Bakın size neler yaparım” gibi benzer talihsiz ifadelerini de duyduk. Üstelik bunları yapan Meclis üyesi partisinin teşkilatından geldiğini ifade edenlerden olduğundan bizlere göre partisine de zarar vermektedir.

Bir başka Meclis üyesinin kızının ise, kapalı olması gerektiği zamanda bir kurum kapısını açtırmak için, “ Benim annem Meclis üyesi” demesine ne söylemeli ? Bu genç kızın kabahati değil elbette. Bu durumu bu şekilde kullanabileceğini ifade eden sözde vatandaşın vekili Meclis üyesinde.

Şimdi bu yazımız ufak bir uyarı olarak alınmalı diye düşünüyorum. Çünkü halkımız, bu tavırlardan çok sıkıldı. Zaten vatandaşın oyuyla pek çok ayrıcalık sahibi olmanız tartışma konusu iken, bir de ona buna ahkam kesmek biraz ayıp oluyor.
Hayatlarında muhtemelen kimseden hürmet ve saygı görememişler, bunun acısını etiketlerini kullanarak maalesef vatandaştan ya da kurum çalışanlarından çıkarmaya çalışıyorlar.
Elbette aynı mertebede olup, saygınlığını ve tavrını koruyanlara sözümüz yok. Sayıları mutlaka fazlalaşmalı ve siyaset hayatının kalitesi de bu oranda artmalı.

Seçim atmosferine doğru ilerleyen Ülkemizde, gelecek yıl Milletvekili adaylarında da bu kriterlere uygunluğunu dileyelim. Ve hepinize, hepimize güzellikler getirecek bir yıl olsun. Selamlar.

  Bu yazı 869 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş