Funda AVCI
  21-01-2021 11:14:00

Kendini sevmek

Oscar Wilde “Kendini sevmek, hayat boyu süren bir aşk hikayesinin başlangıcıdır”der. Kendini sevmenin ve kendine değer vermenin mutluluk için gerekli olduğuna inanıyorum. Bu bir kendinize değer vermeniz, kendinize değer vermeniz, kendinize saygı göstermeniz ve onurlandırmanızla ilgili.

Bu benim kişisel olarak mücadele ettiğim bir şey. Kendini sevmek “olduğum gibi yeterliyim” inancından ve sahip olduğumuz özelliklerin benzersiz, değerli ve özel olduğuna duyduğunuz inançtan çıkar. Bu, size verilene müteşekkir olmak, olduğunuz kişiyi kabul etmek ve kendine karşı merhametli olmakla ilgilidir. Güzel bir yansıma gibidir. Kendinizde gördüğünüz şey, çevrenizdeki herkeste gördüğünüz şeydir.

Benim gözümde, tüm insanlar eşittir. Hepimiz eşitiz... Hiç kimse, bir diğerinden daha özel, değil. Başka insanları tam manasıyla sevmek için önce kendinizi sevmeniz ve kabullenmeniz gerekir. Bütün hayatınızı başka birisi olmayı arzulayarak ve gerçekte olduğunuz kişiye ve sunmak için sahip olduğunuz şeyler asla değer vermeyerek geçirebilirsiniz. Kendinizi eşsiz bir birey olarak gördüğünüzde ve gerçekten yerinizin doldurulamaz olduğunu ve herkesin nasılsa öyle farklı ve özel olduğunu anladığınızda, olduğunuz kişiyi gerçekten kabullenme ve kendinizi tam anlamıyla kucaklama fırsatını yakalarsanız. Evrenin büyüsünün içimizde ışık saçtığı zaman budur ve biz farkında bile olmadan, kendiliğinden, içsel keyfimiz, coşkumuz ve mutluluğumuz başkalarına aktarılır.

Farkına vardığım en önemli şeylerden biride koşullar ne olursa olsun, hepimizin hayatlarımızı nasıl yaşayacağımızı seçebilmemizdir. Sabah kalktığınızda nasıl hissedeceğinizi seçebilirsiniz.” Bugün aşağı yukarı dünün aynısı olacak. Keşke uykuma geri dönebilseydim” diye düşüne bilirsiniz veya  alternatif olarak “ Bugün, yeni ve heyecan verici deneyimlerle dolu, harika  bir gün olacak” diye  karar verebilirsiniz. Kendinizi nasıl deneyimleyeceğinizi seçebileceğinizi bir kez ettiğini de, dünyanızı sınırsız olanak ve fırsatlara açarsınız. Göreceksiniz ki insanlar kendiliğinden size ve coşkunuza çekilir.

Günün Sözü: "Sana bu dünyada hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini söyleyecek iki tür insan vardır; Biri böyle bir şeyi denemekten korkanlar," dır. Goforth

  Bu yazı 1575 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş