Funda AVCI
  18-12-2021 11:45:00

Hiç bitmeyen eğitim aşkıyla dikkat çekiyor!

Hani derler ya... bir şeyi öğrenmek  için, her şeyden önce onu sevmek gerekir.

İşte bunun en büyük örneği Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl.

Bence Gıyasettin Bingöl hem ülkemizde hem de Bursamızda çalışkanlığıyla, başarılarıyla, hiç bitmeyen eğitim aşkıyla büyük dikkat çekiyor.

Kitap aşkı sayesinde üniversite okumak üzere Bursa'ya gelen Bingöl mezuniyetten sonra da kitaplardan kopamadı.

Bir yandan kitapçılık yapan (BKM Kitap) ve bir yandan da dershanecilik girişimlerinde bulunan Gıyasettin Bingöl'ün eğitim dünyasıyla  1994  yılında başlayan tanışıklığı Sınav Dergisi Dershaneleri’ni Bursa’ya getirmesiyle devam etti.

Sınav Dergisi Dershanelerini Güney Marmara Bölgesi’nde 16 şubeye çıkardı ancak eğitimciliği bir meslek olarak benimsemesi 2008 yılında Mustafakemalpaşa'da açılan 'Özel Mustafakemalpaşa Sınav Okulu' ile başlamıştır.  3 yıl sonra 2010-2011 eğitim/öğretim yılı başlangıcında Bursa'nın Demirci Mahallesinde  70  dönümlük arazide kapsamlı bir kompleks kurarak Türkiye çapında adından söz ettirdi.

Nitelikli eğitim konusunda sürekli kendini eğiten Gıyasettin Bingöl Bursa ve ilçelerinde 11 farklı kampüs kurarak binlerce öğrencinin Sınav okullarından mezun olmasını sağladı.

Bingöl, ayrıca kısa süre içinde bir başka hayali olan "Bursa'da İlk ve Tek Vakıf Üniversitesi" kurulumunu da gerçekleştirdi.

Dolayısıyla  Bingöl azmiyle, başarı ile gerçekleştirdiği hayallerinin haklı gururunu yaşamakta.

Yükseköğretim  Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı’ndan onay alan Mudanya Üniversitesi 103 bin metrekare alanda 3 bin 600 öğrenci ile önümüzdeki yıl eğitim hayatına başlayacak.

Evet, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak Mudanya Üniversitesinin  Mütevelli  Heyeti  Başkanı ve Bursa Sınav Okulları  Kurucusu Gıyasettin Bingöl, modern yapısı  ve akademisyen kadrosu ile  ‘Mudanya  Üniversitesi’nin  bir dünya üniversitesi  haline  dönüşeceğini  söyledi.

Gazetemizin 9. Yıl dönümü dolayısıyla  Ali Molla Salih’le birlikte ziyarette bulunan Gıyasettin  Bingöl  Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım,Sosyal  Bilimler ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile  önümüzdeki yıl  öğrenci  almaya başlayacak olan Mudanya Üniversitesi okul hakkında  bilgi verdi. 

Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından  kurulan  ve Uludağ Üniversitesi garantörlüğünde açılacak olan  Mudanya  Üniversitesi   Bursa’ya çok ciddi  bir vizyon  kazandıracak.

Bingöl, Üniversiteyi tabiatla iç içe hem  eğitim hem de gençlerin eğleneceği özel bir mekan haline dönüştürdüklerinin  altını çizdi.

Bingöl ziyaretinde bize, “YÖK Genel Kurulundan 3 ay önce üniversitemiz  3 fakülte olarak onaylandı. Sağlık Bilimleri, Mühendislik- Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak YÖK’ten  Cumhurbaşkanlığına gitti. Burada da onaylandı. Üç Fakülte olarak YÖK’ten  tescil alarak geçtik.  İnşallah bu önümüzdeki sezon Üniversitemizi  açacağız. Bursalılara çok güzel bir Üniversite, iyi bir mekan kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de 250’nin üstünde üniversitesi bulunduğunu ifade eden  Bingöl, “Biz dünyanın birçok Üniversitesini dolaşıyoruz. Söylediğim gibi şu an Türkiye’de 250 üstünde Üniversite var. 74 tanede Vakıf üniversitesi mevcut. Oldukça iyi Vakıf Üniversiteleri var. Devlet üniversitelerimizde dünya sıralamasına giren üniversitelerimiz bulunuyor. Biz bunun yanında Bursa’dan çıkacak, Marmara Bölgesi’nden, Osmanlı payitahtından çıkıp Avrupa’ya açılmış olan bu kapıda bir dünya Üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Bilimi, lisanı, usulü, sistemi, teknolojisi en önde olan bir sistem oluşturmak istiyoruz. Biz bu vizyonla yola çıktık. Bu dünyada bizi iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum” sözlerini gururla söyledi.

Son olarak  Bingöl, “İlk vakıf üniversitesi  olması dolayısı ile Bursa’ya çok iyi hizmet edeceğimizi  inanıyoruz.  Kentimize yeni bir ufuk , yeni bir tarz  ve yeni bir sistem getireceğiz.  Yeni üniversitemiz Bursa’ya  bir çok katkısı olacak . Hem eleman katkısı,  hem de  istihdam meseleleri ile. Dolayısıyla Bursa yepyeni ufukla daha da gelişmeye başlayacak” diye konuştu.

Bingöl'ün heyecanla sevinçle anlattığı bu büyük proje hakikatten Bursa için büyük bir veli kıymet. Heleki eğitim alanında çalıştığı bu istihdam ise ülkemiz için ise büyük hazine diyorum.

Böyle ufku geniş insanların  eğitim alanında ülkemizde dahada çok çalışması lazım.

Umarım Bingöl gibi binlerce eğitim gönüllüleri geleceğin kapılarını böyle gururla açar.

 

 

 

  Bu yazı 1659 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş