Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 02-10-2022 11:32:00   02-10-2022 11:31:00

BTSO’da Burkay rakipsiz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini seçecek Meslek Komitelerinin seçimleri tamamlandı.50 bin üyesi bulunan BTSO’da 14 bin civarında iş insanı sandığa gitti…Seçimlere yoğun bir katılım vardı…

Burada dikkat çekmek istediğim konu ise 54 komite de tek liste olarak seçime gidilirken 16 komitede ikili listeler yarıştı..

Bu hafta cuma günü (7 Ekim) ise seçilen 155 yeni meclis üyesi, 11 kişiden oluşan BTSO yönetim kurulu ile 5 kişiden oluşan Meclis Divanı’nı belirleyecek…

Seçimlerin ardından ortaya çıkan tabloya bakılırsa,BTSO Başkanı İbrahim Burkay “Rakipsiz” ve yeniden Başkanlık koltuğuna oturacak.

Herkesin merak ettiği konu ise Başkanlık divanında bir değişiklik olup olmayacağı.Bu yönde Burkay’ın resmi bir açıklaması olmadı.Ama edindiğim intiba bazı yeni isimler Başkanlık divanında yer alacağı yönünde..

2013 yılından beri Bursa iş dünyasını temsil eden en büyük kuruluşların başında gelen BTSO’yu  yöneten İbrahim Burkay’ın rakipsiz olmasını ancak “İşte güven  böyle bir şey” ifadeleriyle izah edebiliriz.

Bu güveni sağlayan nedenlerin başında  Burkay, vaatlerinin çok ötesinde işler yapmış olması ve Bursa’yı ulusal arenada en iyi şekilde temsil etmesi olarak gösterilebilir.

Bakın,

BTSO Başkanı İbrahim Burkay,hepimizin yıllardır yakındığı “Bursa’nın Lobi eksikliğini” telafi etmek için büyük gayret gösterdi.Bu gayreti hala devam  ediyor.

2 yıl süren Pandemi döneminde bile Bursalı iş insanlarının yaşadığı sorunların çözümü için Ankara'yı su yolu yaptı.

Her şeyden önemlisi İş insanlarının yeni pazarlara açılması için gayret gösterdi. Binlerce sanayici ve iş insanlarının ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almasını sağladı.Bir anlamda Bursa'nın ufkunu açtı.

İktidar Partisi ile diyaloğunu sürdürdü. Bakanlar tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar BTSO’nun etkinliklerine katıldı.BTSO tarafından gündeme getirilen sorunlar ve çözüm önerilerine Hükümetin sahip çıkması için mücadele etti.

Başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarla uyum içinde çalıştı.

Neredeyse tüm kurum ve kuruluşlar, iş dünyası derneklerinin ezici çoğunluğu, kısacası kentin “ortak aklı” Burkay’ın yanında yer aldıklarını gösterdiler.

Komite seçimlerinde bu bir kez daha gördük.

BTSO o gün arı kovanı gibiydi.Her kesimden iş insanları BTSO’nun vizyonu etrafında kenetlendiklerini gösterdi.

Başkan ve yönetimi belirleyecek komitelerden 54’ün tek liste haline seçime gitmesi İbrahim Burkay’a verilen desteğin açık göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Seçimlerden önce her ne kadar bazı izimler bazı kesimler tarafından dillendirmek istense de önceki gün yapılan seçimlerin ardından, aklı selim hiçbir iş insanının Burkay gibi güçlü bir ismin karşısına aday olarak çıkacağını düşünmüyorum.

Zaten o dedikodularda o gün kapanmıştır.

 Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Her ne olursa olsun Bursa iş dünyasında öne çıkan isimlerin de açık destek verdiği BTSO Başkanı İbrahim Burkay Cuma günü yeniden “Güven” tazeleyerek Başkanlık koltuğuna oturacak.

Daha şimdiden Hayırlı olsun…

  Bu yazı 6656 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş