Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 28-01-2024 15:26:00   28-01-2024 15:05:00

Aman Vali görmesin

Bu şehir de faaliyet gösteren bazı kamu kurumlarında ibretlik olaylar yaşanıyor...

Galiba her geçen gün kirleniyoruz.

Mesuliyetsiz ve sorumsuz varoluş sorunu yaşıyoruz..

Nüfusu 3 milyonu aşan ve deprem kuşağında bulunan Bursa'da o kadar çok yapılacak iş varken, Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğünde pes denilecek olaylara şahit oluyoruz.

Adeta "Oyun içinde oyun"
Şimdi gelelim konumuza;
Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Bursa polisi günlerce konuşulan bir operasyona imza atmıştı.

Takvim yaprakları 6 Haziran 2017'yi gösterdiğinde manşetleri "Bursa'da rüşvet skandalı" başlığı süslemişti..
Haber;
“Bursa’da yüklü miktarda çevre cezası kesilen fabrikaların cezalarının düşürülmesi için rüşvet aldığı iddia edilen Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kemal Karaduman ile 2 kişi gözaltına alındı.”
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından sorgulanan Kemal Karaduman tutuklanmış 3 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
“Rüşvet” aldığı iddiasıyla tutuklanan Kemal Karaduman bugün Müdür yardımcısı olarak görevine devam ederken, şimdi bir üst makama terfi için hazırlıklar yapılıyormuş.. Bu çalışmalar yapılırken de "Aman Vali görmesin" teranelerine girilmiş...
Bursa’nın imarında önemli rol oynayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koltuğunda oturan Mehmet Ersan Aytaç’la ilgili yürütüldüğü iddia edilen soruşturmanın akıbetini henüz öğrenemedik ama Aytaç'da Ankara'da farklı bir göreve hazırlanıyor. Yerine de rüşvetten tutuklanan Kemal Karaduman'ı hazırlanıyormuş..
İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç bakın ne mi yapmış?
Rüşvetten tutuklanan Karaduman'ın aldığı cezanın sicilden silinmesi için Bakanlığa yazmış olduğu "Yazıyı" dosyadan çıkararak Valiliğe makamına sunduğu iddia ediliyor...
Bakanlığa gönderilen yazıda, "Karadumanın kınama cezası aldığı 07.06.2018 tarihinden itibaren herhangi bir disiplin cezası almamış olup adı geçen il Müdürlüğümüzde olumlu hal ve hareketleri ile çalışmalarından dolayı kınama cezasının özlük dosyasından silinmesi hususunda;
İmza Mehmet Ersan Aytaç... Vali a.
Çevre şehircilik ve iklim değişikliği İl Müdür V.
Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü... İbreleri dikkat çekiyor..
Hemşehri kıyağımı...

O zaman İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç'a soralım; Yardımcın Kemal bey nereli?
Rüşvet skandalına adı karışan Kemal Karaduman nereli?

Firmalara çevre izni veren Çed şube müdürü Pınar Işık ya da Maraş'ta yaptığı çalışmalarla hakkında soruşturma açılan  halen soruşturması devam eden Emrah Akalın nereli?
Şimdi ;
Zaman aşımı nedeniyle "Sicil affından" faydalandırılması için girişimlerde bulunulan Kemal Karaduman'ın İl Müdürü yapılması için bu gayretin ne anlam ifade ettiğini önümüzdeki günlerde detaylı olarak anlatırız... (Bazı Milletvekilleri konudan haberdar)
Ama benim dikkat çekmek istediğim konu;Vali  Mahmut Demirtaş'ın istediği Kemal Karaduman'a ait özlük dosyasında  Bakanlığa gönderilen evrakların dosya içerisinden çıkarılarak gizlenmek istenmesinin ne anlama geldiğini okurların izanına bırakıyorum...Sanırım Vali Demirtaş bunun hesabını sorar.
Demek ki cezalar yetmiyor, Allah ıslah etsin...
Tarihin izlerini her noktasında taşıyan bu kentte,teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte insanlar hızlı adımlarla yaşamaya başladı... Nasihatlerin mahiyeti değişti. Ders alan yok.
"Uyanık olmak" vasfının istikameti maskaralığa doğru gidiyor. Önemli görevlere gelmiş ve alengirli işlere giren bürokratları afişe etmenin, topluma ve bu kente ciddi katkısı olacaktır.
Esasında Valimiz Mahmut Demirtaş zaman geçmeden gidişata etki eden faktörleri en ince ayrıntısına kadar irdelemeli ki teşhis konulabilsin,tedavi gerçekleşebilsin.
Olayların afişe olmasıyla Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde "Mobbing" başlamış.. Umutsuzluk, mutsuzluk, hat safhada artık. Sarsıntının bilhassa kalıcı etkisine dikkat edilmeli. Yaranın anlık müdahale ile giderildiği zannedilsede, mikroptan arındırılmamış yaralar "sorun" teşkil edebilir!
Sarsıntı,direnci,direnişi kırar, çaresizleştirir, hâdiseler anlamlandırılamaz. Dolayısıyla yara derindir, işkenceye dönüşmüştür. Teslim alır, tutsaklaştırır...
Acil müdahale gerek
Çözüm mü?
Nizamsızlıktan kaynaklanan vahşi vaziyet, yeni bir cemiyet ahlakıyla saf dışı edilebilir pekâlâ.
Nitelikli bir düzen!
Orada insan, çoğalmış yasalara yahut yasaklara ihtiyaç duymadan, içindeki mahkemenin sesini dinlemekle vazifelendirilmiş durumda.

Ne yapalım, bizim de tasarladığımız hayalimizde bir Bursa var...
Çok görmesin fincancı katırları...

  Bu yazı 2145 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş