Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 29-12-2023 11:49:00   28-12-2023 23:11:00

AK Parti'deki sürpriz görüşmenin perde arkası...

İktidarı elinde bulunduran Ak Parti, 31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Başkan adayları açıklanmamasına rağmen Partinin uç beyleri şimdiden seçime asılmaya başladı…
Genel Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın Bursa’da seçimi yeniden Ak Partinin kazanması yönünde attığı adımlarda dikkatle takip ediliyor..
Aslında Ak Parti üst yönetimi her şeyi ince eleyip sık dokuyor… Anketler,temayül yoklamaları,Milletvekili görüşleri ön plana çıkıyor gibi görünse de farklı değerlendirmelerde göz ardı edilmiyor…
Bakın;
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala,bir önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.Geçen hafta gerçekleşen görüşmede,Altepe’ye Ak Parti Genel Merkezinde üst düzey bir görev teklif edilmiş.
Aldığım son bilgiye göre Recep Altepe, kendisine yapılan bu teklifi seçim sonuna bırakmış…
(Görüşmenin ayrıntısını ilerleyen günlerde detaylı olarak yine bu sütunlarda yazacağım. Bilindiği gibi Recep Altepe, İstanbul,Ankara ve Balıkesir Belediye Başkanları gibi hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmıştı.Bugüne kadar da herhangi bir açıklama yapılmamıştı.)
Şunu ifade etmek istiyorum;
Ak parti'den listeye girmek için aday adaylığını açıklayanlar kolları sıvayıp çalışmalarına devam etse de Parti Genel merkezi boş durmuyor…Partinin emektarları ziyaret ediliyor,İş dünyasının görüşleri alınıyor.
Bursa’da bugüne kadar resmi olarak sadece CHP Mustafa Bozbey’in adaylığını ilan etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 5 Ocak da yapacağı  Bursa ziyaretinde Bursa adaylarını açıklayacak..
Ak Parti ise adaylarını  muhtemelen önümüzdeki yıl açıklayacak. Bana göre bunun esas nedeni Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan görüşmeler…
Son anketlere bakıldığında, Dünyada ve ülkede yaşanan onca olaya ve ekonomik sıkıntılara rağmen  Ak Parti gücünü korumaya devam ediyor.
Bu durum, Üniversitelerde tez konusu bile yapılabilir.
Hatta sorgulanabilir de..
Bana göre bu millet, geçmişte Rahmetli Menderes, Sayın Demirel ve Rahmetli Özal'da neyi bulmuşsa, bugün Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın mirası Ak Parti'de de onu bulmuştur.
Rahmetli Adnan Menderes'le Demokrat Parti'nin, Sayın Süleyman Demirel'le Adalet Partisi'nin, Merhum Turgut Özal'la Anavatan Partisi'nin ve nihayet Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la Ak Parti'nin iktidara gelmesinde,ve 21 yıldır  iktidar olmasına rağmen gücünü korumasında hep  sağduyu birlikteliğini aramak gerekir diye düşünüyorum.
Ak Parti'nin iktidara gelmesinde, 1950'li yıllarda kendisini göstermeye başlayan, "değerlerine sahip çıkanların desteklenmesi" anlayışının ve "milletin mazlumiyet birlikteliğinin" çok büyük etkisinin olduğu ortaya çıkıyor.
Bu durumun önümüzdeki seçimlerde yerele yansımasının nasıl olacağını her zaman olduğu gibi yine hep birlikte göreceğiz.
Son olarak şunu ifade etmek isterim;
Aday toto oynamaya gerek yok…Çalışma tamamlanmış…Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak…

 

  Bu yazı 2787 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş