Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 01-12-2023 21:12:00   30-11-2023 19:25:00

Hizmetle-siyaset örtüşmesi

Bursa gibi kadim bir şehide doğruyu ortaya koyma yönündeki çabalarımız, birileri tarafından  her zaman farklı mecralara çekilmek istenir..

Gazeteci dahi olsanız, düşüncenizi zapturapt altına alma, yönlendirme,hatta o düşüncenizi hain ilan etme gayretleri hiç bitmedi bu memlekette..

Hatta Bursa’da..

Bazen öyle ileri gittiler ki,bu gayretler ahlak tanımadı, sınır tanımadı…

İstiklal Şairimiz M.Akif Ersoy’un “Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim, inan ki, her ne demişsem görüp de söylemişim..!”

Mısralarına taşıdığı gibi, bugün bizde siyasi hiçbir düşünceye angaje olmadan gördüklerimizi söylüyor yada bu sütunlara taşıyoruz.

Gayretimiz çabamızda bu yöndedir..

Bundan sonrada böyle olacaktır..

Bu sütunlarda hep ifade etmişimdir; “Siyaset hizmetle ötüştüğünde anlam kazanır”

6,5 yıldır Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda oturan Alinur Aktaş önceki gün Gemlik-Karacaali sahilinde balıkçılarla bir araya gelerek, su ürünleri kooperatifine kayıtlı 148 teknede çalışan 310 personele su geçirmez balıkçı tulumlu ve çizme takımı dağıttı..

Belediyenin iştiraklerinden Tarım A.Ş üzerinden yapılan desteklerin, şirketin gelişerek büyümesiyle faklı alanlarda da sürdüğünü ifade eden Başkan Aktaş’ın kullandığı ifadeler aslında çok şey ifade ediyor;

“Tarım AŞ’nin 93 çalışanı, 17 milyon lira cirosu vardı biz göreve geldiğimizde.. Bu yıl 10 ayda 1,5 milyar liralık ciroya ulaştı. Şimdi bin 500 çalışanı var. Bunların 900’ü daimi, 600’ü sezonluk çalışan olarak hizmet üretiyor. Bu şirketin elde ettiği kazanımlar vatandaşa ‘fide, fidan, tohum, malzeme, teçhizat’ gibi destekler olarak dağıtılıyor.”

Belediye imkanlarıyla sağlanan bu destek sadece bir örnek… Hizmetle siyasetin örtüşmesiyle nelerin yapılabileceğini Karacaali’de gördük. Sahildeki tören bayram havasında geçti.

Teknelerle denize açılan Başkan Aktaş ve beraberindekiler balıkçılarla birlikte vira Bismillah dedi.

Bu törene dair şunu ifade etmek istiyorum;

Halka yapılan hizmetlerin tanıtımında yada anlatımında siyasetin fonksiyonel öneminin  farklı mecralara taşınarak sürdürülmesinin ne kadar değerli olduğu ortaya çıkmış ve halktan kaşlık bulmuştur Karacaali sahilinde..

Bursa'nın yerellikten ulusallığa doğru kulaç attığı bu bağlamda,ihtiyacını çokça hissettiğimiz bir dönemde, muhalefetin anlaşılmaz tavırları, yapılanları gölgede bırakma gayretleri sahildeki manzaraya bakıldığında halktan hiçbir zaman karşılık bulmayacağının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir..

Bu şehir, yapılan hizmetlerle yol alır, siyasetle de özünü bulur.

Gayri nizami siyaset anlayışı,yapılan hizmetler karşısında duvara çarpar..

Zaten 31 Mart seçimlerine ne kaldı ki?

Bekleyip görelim...

  Bu yazı 2924 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş