Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 09-09-2020 15:02:00   09-09-2020 00:00:00

Yıldırımın çehresi değişecek…

Mevcut statükonun korunması bir tarafa Bursa’nın ikici büyük ilçesi Yıldırım’da sorunların çözümü noktasında Başkan Oktay Yılmaz ve ekibi harekete geçmiş.

Bilindiği gibi Nüfusu 700 binlere yaklaşan Yıldırım en fazla göç alan ilçelerden birisi.Yıllarca sağlıklı büyüyememenin sancıları içinde kıvranıp dururken, sorunlarda kartopu gibi yuvarlanarak büyüdü.Çarpık yapılaşmayla birlikte,sağlıksız yapılaşmada bir anlamda kendini göstermeye başladı Yıldırım’da..

Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce Başkanlık koltuğuna oturan Oktay Yılmaz ve ekibinin sessiz ve derinden yürüttüğü çalışmalar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

İstikamet çizilirken “Çağdaş kalkınmışlık” hedef olarak belirlenmiş.

Yıldırım’ın makus talihinin değişmesi için yapılan çalışmalarla bir dizi tedbirler alınmış.Belediye’de mali disiplin sağlanıp, yaklaşık 150 milyon borç ödemesi yapılarak harekete geçilmiş.

Yıldırım için hayati önem taşıyan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek için,kentsel dönüşüme start verilmiş. İlk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.

Başkan Oktay Yılmaz, Mevlana mahallesinde bin 250 konutun yapımı için Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin neticelendiğini belirterek “Örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ ile işbirliği yapıldı.İki etap halinde gerçekleşecek olan proje kapsamında,eski binaların tamamı yıkılarak yenisi yapılacak. Yer sahiplerinin yüzde 80’i ile anlaşma sağlandı” dedi.

Şunu ifade etmek istiyorum;

Yıldırım’da ekip çalışmasının en güzel örneği sergileniyor. Başkan Oktay Yılmaz heyecanlı…

Pandemi sürecinde önemi bir kez daha ortaya çıkan yeşil alanların, park ve bahçeleri yapımına hız verilmiş. 658 bin nüfusu olan Yıldırıma 658 bin metre yeşil alan kazandırmayı hedefliyorlar. Bu da şu anlama geliyor kişi başına bir metre kare yeşil alan…

Tarihi ve kültürel mirasın korunması anlamında da önemli işlere imza atılıyor Yıldırım Belediyesi…

Cumalıkızık’ta yerel ürünler çarşısının yapımı,Cuma günü açılışı yapılacak İsabey köy konağı,Tarihi külliye de yürütülen çalışmalar, Mollayegan’da halen devam eden restorasyon çalışmaları ise sadece bir kaçı..

Günlük hayatı kolaylaştırmak için hazırlanan projelerinde uygulamaya konulacağını söyleyen Başkan Oktay Yılmaz,Millet mahallesinde planlanan kapalı Pazar alanın yapımına  bu ay içinde başlayacakları söyledi…

Sohbetimizde başkan Oktay Yılmaz’ı kararlı gördüğümü ifade etmek isterim.İlçenin kimyasını bozan eski binaların yıkılarak yenisinin yapılmasının yanı sıra,kaçak yapılaşmaya da kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Yıldırıma değer katacak,sosyal donatı alanlarının oluşması ve kent kültürünün gelişmesi yönünde hazırlanan projeler İlçenin kaderini değiştirecek. Zaten söz konusu projeler ufkun ötesini görebilen insanların özverili çalışmalarıyla mümkündür.

Son sözüm şu ki;

Yıldırım’da gündeme alınan projeler uygulama konulduğunda Yıldırım’ın çehresi değişecek.

Bize de kolay gelsin demek düşer…

  Bu yazı 3999 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş