Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 26-12-2021 20:43:00   26-12-2021 20:22:00

Yerelin evrenselle örtüşmesi

“İnsan denen varlık o kadar büyük ki, küçük düşünmek onu küçültür” diyor kişilik şahsiyet eğitimcisi Erol Erbaş beyefendi…

Ama büyük düşünen insanların bu düşünceleri ne hikmetse, birileri tarafından hep küçümsenmek istense de kararlı duruş nihayetinde başarıyla sonuçlanır. Birilerinin de söyleyecek sözü kalmaz…Öyle de oluyor.

Esas konuya girmeden önce şunu ifade etmek istiyorum; Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak,diğer bir ifade ile sokaktan kurtarmak için atılan her adımın mutlaka toplumda bir karşılığı olacaktır.

Bunun en bariz örneklerinden biri Yıldırım’da yaşanıyor…Yerelin evrenselle örtüşmesi yolunda önemli adımlar atılıyor…

Yıldırım’da  Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Başkan Oktay Yılmaz,İlçeyi adeta sporun merkezi haline getirmiş. “Geçler bizim geleceğimizdir” ifadeleriyle gençlere verilen öneme vurgu yapan Başkan Oktay Yılmaz,eski spor alanlarını yenilenmesi,yeni spor merkezlerinin yapımı için adeta seferberlik ilan etmiş..

Her zamanki mütevaziliği ile projelerini bir bir sıralayan Başkan Yılmaz, bu defa hedefi büyütmüş, büyük düşünüyor.Her defasında Yıldırım’ın sosyal yapısına dokunmanın önemini vurguluyor…

Bursa'nın en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu spor kompleksiyle önemli bir adım atılmış.Bu kompleks ‘Sporu Tabana Yayma’ hedefiyle ilçede en güçlü temsilci konumuna gelmiş.

Başkan Oktay Yılmaz;Yeni Naim’lerin yetişmesine öncülük edecek olan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde, 365 gün eğitim verilirken tesis sayesinde binlerce gencimiz sporla tanışmıştır. Pandemi koşullarında geçen 2 yılda, 74 bin 116 kişi spor hizmetinden faydalandığını söyledi.

Spora yönelik yatırımlar devam ediyor Yıldırım’da… Mimar Sinan Spor tesisi (Ek yatırımlarla modern bir spor kompleksine dönüştürülüyor.Dr.Sadık Ahmet Kültür ve spor tesisi (Yıkılarak daha donanımlı bir tesis haline getirilecek.Fidyekızık Futbol sahası (Tesis baştan sona yenilendi)Erikli Yüzme Havuzu (Yenilenme işlemleri ve tadilat çalışmaları yapıldı) Umurbey Yüzme havuzunda tadilat çalışmaları devam ediyor…

Ulus kadın spor merkezi,75’nci Yıl Kadın spor merkezi,Sıracevizler sosyal yaşam merkezi (Tekwando,Karate ,Jimnastik ve kadın spor salonu) projelerin bir kısmı tamamlanmış bir kısmıda yapım aşamasında..

Yıldırım’da spor adına atılan adımlar şimdilik 10 farklı tesiste 16 farklı branşta yürütülüyor. Esasen şunu ifade etmek istiyorum…Bu işler ekip işidir.

Bugün Yıldırım Belediye spor kulübünün Başkanlığı yapan Muammer Özbey’in gayretlerini de göz ardı etmemek lazım. Sadece 2021 yılı itibariyle Yıldırım Belediyesi Jimnastik spor kulübünde 3 bin 130 lisanslı sporcu bulunuyor…

Kulüp Başkanı Muammer Özbey’in İfadesine göre; 2019-2021 tarihleri arasında Yaz ve kış spor okullarında 38 bin 240 çocuk,Jimnastik  okullarında 10 bin 425, Sosyal sorumluluk projelerinde de 7 bin 120 çocuk,Kadın Spor merkezlerinde ise 24 bin 142 kadın eğitimden faydanmış Yıldırım Belediyesinin imkanlarından..

Buda şu anlama geliyor…Son iki yıl içinde 79 bin 92 vatandaşımıza Yıldırım’da spor ve eğitim hizmeti verilmiş...Yıldırım’da faaliyet gösteren Amatör spor kulüplerine verilen malzeme desteğini de çalışmaların bir parçası..

Şimdilik Başkan Oktay Yılmaz’ın şu ifadeleriyle yazımızı sonlandıralım;

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin,Fiziksel,sosyal ve duygusal gelişimlerinde sporun çok önemli bir yeri var.Bu nedenle Yıldırım’da sporu tabana yaymak için çalışmalarımız sürüyor.İlçemizde spor yapmayan çocuk kalmasın diye tüm Yıldırım'a hizmet verecek projeleri ortaya koyuyoruz.Kış spor okulları ve yaz spor okulları ile imkanlarımız el verdiğince bütün gençlerimize,çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.Bununla da yetinmiyoruz.Yeni tesisleri açmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bir “spor kenti” olarak Yıldırım’ı daha ileriye taşımak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz”

Demek ki;Bursa’nın ikinci Büyük İlçesi Yıldırım yerelden evrenselliğe geçişte,önyargısız ve açık,doğru emin adımlarla ilerliyor.

ALKIŞLIYORUM

  Bu yazı 7237 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş