Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 17-05-2023 16:25:00   17-05-2023 14:42:00

Yazık oldu İsmet Karaca’ya

Nihayet seçim maratonu bitti..

Bugüne kadar söylediğimiz gibi bugünde  rahatlıkla söylüyorum... Hem de Muharrem İnce’den siyaset literatürüne giren  ifade  ile “Adam yine kazandı”

Evet kazandı.

En azından şimdilik meclisi kazandı.

CHP’de ise yine burada ifade ettiğimiz gibi büyük kayıp yaşandı… Daha doğrusu hayal kırıklığı yaşandı.

Seçim kaybetme rekoru kıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanlış seçim stratejileriyle Bursa’da kaybetti. CHP Bursa teşkilatları da kaybetti..

“Garanti vekil pazarlığının” ardından 4'ci sırada yer bulabilen İsmet Karaca bile seçilemedi. Oysa İsmet Karaca CHP teşkilatlarına emek vermiş bir isim. İl başkanlığından ayrılıp aday olmuştu…

Kesin olmayan sonuçlara göre seçilemedi. Umutlar başka bahara ertelendi..

Ama

CHP listelerine yerleştirilen SP’den Mehmet Atmaca ve Gelecek Partisi’nden Cemalettin Kani Torun seçilerek TBMM gönderiliyor..

CHP teşkilatları  “Morelmen” çöküntü yaşarken, bu saatten sonra şu olmuş, bu olmuş ifadelerinden çok, ne olacağı konuşuluyor..

Teşbih de hata olmaz.. Anadolu’da sıkça kullanılan bir söz vardır;  “Ağadan çok marabalar kazandı”

Öyle değil mi?

CHP’nin sırtına binen Deva Partisi 14, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10 Demokrat Parti de 3 milletvekilini Ankara’ya gönderdi…

Muhtemelen yemin törenin ardından istifa ederek kendi partilerine geçecekler..

CHP’deki eksen kaymasının faturasını şimdi CHP teşkilatları ödüyor.. Onca emekleri heba oldu.. Yazık oldu İsmet Karaca’ya…

Bu arada şunu da ifade etmek isterim;

Nasıl bir seçimdi ki, nasıl bir güç Millet ittifakına yön veriyordu ki;

Zehir zemberek açıklamalar yapan Meral Akşener’i kalktığı masaya geri döndürdü..

Yalancı anketçilerin iflas ettiği bir ortamda Akşener yeniden ortaya çıkıp “Ben size söylemiştim.. İlk turda seçilecek aday” açıklamalarının da bir anlamı kalmadı..

Çıkıp aynı ifadeleri kullansa bile..

ABD Başkanı Biden’in aylar öncesinden “Dostlarımızla Erdoğan'ı devireceğiz açıklamaları bile işe yaramadı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden kazandı.

Akşener'in “Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirip Parlamenter sisteme geri döneceğiz” vaadi ise Cumhur ittifakının TBMM’de çoğunluğu elde etmesiyle  tarih oldu..

Yeniden Bursa siyasetine dönersek İyi Parti beklenenin aksine düşük oy alsa da en büyük kazanımı Selçuk Türkoğlu’nun meclise gönderilmesi… Bursa için mücadele edecek isimlerden biridir.

MHP'deki oy patlamasını ısmarlama anketlerle düşük göstermeye çalışan anket firmaları da ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da da hayal kırıklığı yaşadı... Oysa Partinin ağır toplarından İsmet Büyükataman’ın günlerce yaptığı "Beka vurgusu" karşılık buldu.Teşkilatların uyum içinde çalışması, ortaya konulan performans ve Ankara'dan esen rüzgarı hesaba katamadılar. Bu sonuç sandığa yansıdı.

Ak Parti’de ise Bakan Mustafa Varank’ın aday gösterilmesi İl Başkanı Davut Gürkan ve Belediye Başkanlarının sinerjisi seçimin ilk günlerinde kendini göstermiş, bunu defalarca bu sütunlarda dile getirmiştim.

Dolayısıyla Ak Parti bu gayretin sonucu Bursa’dan 10 milletvekili çıkararak Ankara’ya gönderiyor..

Bu da şunu gösteriyor…

Bursalılar 20 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti’ye tüm olumsuz algı operasyonlarına rağmen hala güveniyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini sürdürüyor..

Seçim ikinci tura kalsa bile..

  Bu yazı 6789 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş