Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 15-06-2021 10:26:00   14-06-2021 18:16:00

“YALAN” zehirli akrep gibidir…

Çok ilginç bi o kadar da düşündürücü dönemden geçiyoruz.Genel tabloya bakıldığında bu kentin asıl sorunu imkansızlıklar değil,her alanda ahlakın ve şefkatin emrinde adam gibi adamların giderek azalıyor olmasıdır.

Özellikle meslek hayatımızda yaşananlar ve tanıklık ettiğimiz olaylar bir “İbret vesikası” olarak hafızlarda yerini koruyor. Oysa kaypaklık yapanların zamanla nasıl kaybolup gittiğine hep birlikte şahit olmuşuzdur. Yalan bir anlamda zehirli akrep gibidir.O akrep önce karşısındakileri zehirler bir süre sonra da kendi kendini sokarak ortadan kaldırır.

Yapılacak tek şey;

Menfaatini her şeyin önünde tutan
Vefasız olan
Yalan konuşmaktan çekinmeyen
Sözünde durmayan,iki yüzlü riyakarlardan her zaman uzak durmak…

Oysa misafir olduğumuz bu kainatta söz vermenin erdemliliğini taşıyamayanlar, kıvıranlar hiçbir zaman ömürleri uzun olmamış Bursa’da ki tarihin derinliklerinde kaybolup gitmişlerdir.

Bu kişilerin kim ya da kimler olduklarının bu saatten sonra önemi yoktur.

Hüznümüzün içimizde biriktirdiği tortu, bugün paylaşılmaktan çok ama çok uzaktır. Hassasiyetimizin kaynağında her hangi bir korku bulunmadığı da açıktır.

Benim ifade etmek istediğim;

Basiretli yöneticiler yaptıkları icraatlarda, basit hatalar yaparsa, çoğunlukla birilerine çok basit bir ifadeyle “meze” olur.

Birçok yerde kendini gösteren çürüme kuşkusuz, onların oturdukları koltukları da kökünden sallayarak onları geri dönülmez bir yolun yolcusu yapar.

İçinde bulunduğumuz sosyal ilişkiler “doğru ve yanlış” sübjektifi üzerinde yürümektedir ve neden “doğru”, neden “yanlış” olduğu konusunda bir fikir birliğine varılmadığı sürece mutlaka ama mutlaka sıkıntılar yaşanacaktır.

Risk almaktan korkmayan şahsiyetlerin, müteşebbis yöneticilerin başarılarına gölge düşürmek için icat ettikleri psikolojik savunma yöntemi olan cahil cesaretli tavır ve söylemler, nihayetinde kendilerine dönüş yapacaktır.

Birileri bugün bu ifadeleri sadece uyarı olarak kabul edebilir.

Yaşanacakları, cahil cesaretindeki bir insan bilmiyor olabilir.

Hayatını da hep iyi bir dalgıç olma felsefesi üzerine kuranlar, en büyük vurgunu yiyinceye kadar hayatı sadece kendilerinden ibaret zannedenlerdir.

Bu sütunlarda zaman zaman kullandığım bir ifade vardır.Bugün yağmur bulutlarının arkasına saklanmak çözüm olmaktan çıkmıştır günümüz Türkiye’sinde.

Göstermelik eylemlerin ardında hangi art niyetler saklıdır; kimin niyetine niyaz güzelliğinde dualar girmiştir biliyoruz.

Kimden kime, hangi yoldan bilgi ve duygu akar; kimin eli kimin cebindedir, biliyoruz…

Herkes biliyor herkes…


 

 

  Bu yazı 5035 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş