Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 20-06-2022 11:14:00   20-06-2022 10:50:00

Burkay Federasyona da değer katmıştır

Bir insan hangi makam yada mevkide bulunursa bulunsun,ister iş insanı olsun,ister ticaret erbabı,onun ne kadar kıymetli yada değerli olduğu,kişilerin düşüncelerine dolayısıyla ifadelerine bakılarak karar verilemez.

İnsanlığın ortak paydasını temsil eden yüksek değerleri taşıyan insanların bir yere mensup olması da önemli değildir. Ama insanda bir artı değer varsa başında bulunduğu, yönettiği kuruma mutlaka artı değer katar.İbrahim Burkay’ın BTSO’ya kattığı değer gibi..

Bakın;Bursa’nın  tarihine imzasını atanlar  bugün gittiğimiz her yerde  rahmetle anılırken, Osmangazi’nin, Orhan Gazi’nin, Molla Fenari’nin, Somuncu Babanın, Emir Sultan’ın Bursa’ya  kattığı değerler yok sayılabilir mi?

İfade etmek istediğim konu ise;

Geçen hafta yapılan TFF seçimlerinde yönetime girmesi yönünde ikna edilen ve Başkan seçilen Mehmet Büyükekşi’nin  listesinden yönetime giren BTSO Başkanı İbrahim Burkay,duruşuyla ilkeleriyle,başarısıyla,Türkiye Futbol Federasyonuna da artı değer katmıştır.

Bu da şu anlama geliyor; Ekonominin durma noktasına geldiği, Pandemi sürecinde bile çarkların dönmesi için büyük gayret gösteren BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın iş insanlarına desteği dolayısıyla Bursa’ya,Ülkeye desteği gözden kaçmamış olacak ki teklifler ard arda gelmiş..

Ve sonunda ikna edilmiş.

Daha birkaç yıl öncesine kadar insanların “Selavatla” girmeye çalıştığı BTSO’da yapılan organizasyonlarla iş insanlarının ufku açılmış,yeni pazarlarda Bursalı iş insanları boy göstermeye başlamıştır.Dolayısıyla Burkay’ın Başkanlığını yaptığı BTSO ile hem kentimize hem de ülke ekonomisine önemli oranda katma değer sağlanmıştır.

Yani İbrahim Burkay kendin de var olanı değeri BTSO üzerinden Bursa’ya Türkiye’ye katmıştır.

Bu defa hiç mütevazı olmaya niyetim yok.

Bu sütunlarda ya da sosyal medyada yer alan yazılarımızın yarattığı toplumsal etki ve gücü dikkate alarak, insan ayrımı yapmadan, güzel olan her şeyi ve güzel insanları alkışlamayı görev sayarım.

Demek ki diyorum, kamuoyunun huzurunda olmak böyle bir şey; her görüşten ve her niyetten insanın dikkatini çekebiliyorsunuz!

Takdir etmesini bilen, varlığımızın gerçek sebebi, güzel insanların ve onların yüreklerinden fışkıran düşüncelerini toplumla paylaşmak, kalem erbabı olan herkesin, esas görevleri arasında yer almalıdır.

Bugün,bir insan da olması gereken en yüksek değerleri üzerinde taşıyan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan kısaca bahsetmek istiyorum;

Siz hiç İpek böceği kozası gördünüz mü?

Koza nasıl oluşur, mesela bilir misiniz?

Tırtıl, önce kozanın dış kısmını sonra kendi vücudunun etrafını örter, sabırla ve görünmez olur. Bursa Koza Birlikte yıllarını vermiş bir arkadaşım sayesinde benimde izleme fırsatım olmuştu.

Muhteşemdir.

Polemiklerden uzak,hayatı mücadelelerle geçmiş olan ama sessiz sedasız doğru bildiği yolda yürümeyi kendine şiar edinmiş İbrahim Burkay bana hep ipekböceği kozasını anımsatıyor nedense.

Sürekli birileri tarafından kolundan, bacağından tutup aşağı çekilmek istense de hiç fark etmemiş gibi yoluna devam edip, ideallerinden asla vazgeçmeyen başında bulunduğu BTSO gibi bir kuruma sürekli değer katan İbrahim Burkay

Bugün Bursa Ticaret ve Sanayi Odasındaki başarının başındaki “MİMAR” İbrahim Burkay..

Yaptıkları ortada olmasına rağmen  ön planda durmayı sevmeyen,Bursa sevdalısı,bitmez, tükenmez bir aşkla bağlı işine,kentine,ülkesine…Kendisi gibi inanmış yol arkadaşları ile birlikte çalışıyor,başarıyor Bursa’ya armağan ediyor  İbrahim Burkay..

Kendisi ihtiyaç duymuyor, gerek görmüyor yaptıklarını göze sokarcasına bizzat anlatmaya… Sorulduğunda, “Biz işimizi yapıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın iş insanlarımızın desteği ile başarıyoruz. Bursa ile birlikte başarıyoruz.Ne yapılıyorsa birlikte Bursa adına, Bursalılarla yapıyoruz.Diğer tüm yapılanlar gibi, Bursa için elini taşın altına koyanlar gibi ” diyor, büyük bir tevazuyla.

Parmakla sayılacak kadar az olan muadilsiz insanlardandır bana göre…Bursa’ya kazandırılan kaliteden ödün vermediği için, Bursa’nın değerlerine sahip çıktığı için…

Ve daima Bursa adına kalitenin en iyisini sunduğunuz için teşekkürler İbrahim Burkay..BTSO olarak yaptıklarınız ortada..Şimdi den Türkiye Futbol Federasyonunda  yapacaklarınız için de…Teşekkürler…

Hayırlı olsun..

  Bu yazı 7372 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş