Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 25-05-2022 23:38:00   24-05-2022 12:15:00

Yıldırım’daki dönüşüm Bursa’ya değer katacak…

Oturduğu koltuğa güç vermek isteyen insanlar bir işe  sonuç almak gayretiyle yaklaşır. Bunun için mücadele eder sonucu takdire bırakır…Toplum yararına yapılan çalışmalar bir anlamda  bizim toplumsal içerikli yazılarımızın da  kaynağını oluşturur.

Sürekli göç alan ve bir dönem kaçak yapı cenneti haline gelen Yıldırım’da Başkan Oktay Yılmaz “sesiz ve derinden” önemli işlere imza atıyor…İlçe nin büyük bir kısmında planlar tamamlanmış kentsel dönüşüm için kollar sıvanmış..

Belki de dönüşümün fitili ateşleyecek başka bir adım Çınarönü mahallesinde atılıyor. Bu bölgede başlatılan dönüşüm projesiyle modern yaşam alanları oluşturulacak.

Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Çınarönü Mahallesi Rezerv Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.Samimiydi Başkan Yılmaz..İlçede kentsel dönüşümün tercihten ziyade  zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Bu kapsam da 2022’yi Tapu ve Dönüşüm Yılı ilan ettiklerini hatırlatan Yılmaz, özel sektör, özel sektör-kamu yatırım ortaklığı ile veya kamu destekli özel sektör yöntemleriyle gerçekleştirilen dönüşüm hamlesinde temel önceliklerinin ‘gönüllülük’ olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı;

 “Yıllardır devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarından istenilen sonuçların alınamamasının merkezinde imar ve planlama ile ilgili problemler yer alıyor. Bu sorunlar çözüme kavuşturulunca kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel de kendiliğinden ortadan kalkmış olacak. Biz bir taraftan bunun için çalışırken diğer taraftan da vatandaşlarımızın rızasını alarak, onları mutlu edecek dönüşüm projeleri hazırlıyoruz. Bu kapsamda 2022’de 30 bin üzerinde hak sahibine tapu dağıtımı yapacağız”

Başkan Oktay Yılmaz’ın verdiği rakamlara bakıldığında Yıldırım’ın 3’te 1’i yenileniyor. 2019-2022 döneminde 184 hektarlık alanda planlama çalışmalarının tamamlanmış. Bu yıl  651 hektarlık alandaki imar planı ve imar uygulaması çalışmalarını tamamlayarak, 5 yıllık görev süresince İlçede yüzde 27 oranında tapu yenilemesi yapılarak mülk sahiplerine imar parselli tapuların teslim edilmesi hedefleniyor.

Çınarönü bölgesinde şimdilik 13 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm projesi projesinin Yıldırım’a önemli oranda değer katacak.

Proje kapsamında 262 konut inşa edilecek.8 bin 650 metrekarelik otopark, 2 bin 470 metrekarelik yeşil alan, 4 bin 380 metrekarelik alanda gençlik merkezi ve sosyal donatı alanları yer alacak.

Yine Başkan Oktay Yılmaz’ın ifadesine göre söz konusu proje 1 yıl içinde tamamlanacak.

Şunu ifade etmek istiyorum…

Başarmanın en önemli kriteri kararlı olmaktır.Her şeye rağmen bir duruş ortaya koymaktır.Belki söz konusu projelerin uygulama aşamasında gecikmeler yaşansa da önemli olan sonuç almaktır.Çınarönü mahallesinde sonuç alınmış modern bir şehir oluşmasında ilk kazma vurulmuştur.Yıldırım’a hatta Bursa’ya değer katacak olan bu projenin adım adım Yıldırım’a yayılmasıyla Yıldırım kazanacak,Bursa kazanacaktır…

Deprem Bölgesinde bulunan kentimizde yürütülen “Projeler” bir anlam ifade ettiği gibi kaçak yapılaşmanın da önüne geçecektir.Sebeplerden mutlaka sonuç çıkarma gayreti Yıldırım’da amacına ulaşmaya başlamıştır.

İnancımız odur ki; insanlar elde ettikleriyle  değil, önünde niyetlendikleri ile beka bulur ; iz bırakırlar.Bu nedenle bu kentin gelişimine katkı koyan her kim olursa olsun, mutlaka iz bırakacaktır…Unutulmayacaktır…Sanırım Yıldırım’da bu yapılıyor…

 

 

  Bu yazı 8000 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş