Ercan AKYILDIZ
  24-04-2022 23:18:00

'9 yılda 60 proje' Sadece alkışlanır

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin uzay havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) de  düzenlenen  iftar programın da Gazetecilerle bir araya geldi.

Bursa ekonomisindeki dönüşüm süreci ve BTSO tarafından yürütülen projelere  ilişkin sunum gerçekleştiren Başkan İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim merkezi  olarak ifade ettiği Bursa’nın yıllık 16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, “Kentimiz aynı ihracat rakamını 2018’de yakaladı. Artık yeni bir eşikle karşı karşıyayız. Bursa’nın ekonomide yeni bir sıçrama gerçekleştirmesi için mekânsal planlama ve ölçek ekonomisine geçiş büyük bir önem arz ediyor.”  Dedi..

Hemen şunu ifade etmek istiyorum.

Program öncesi tüm hazırlıklar en ince ayrıntısına kadar yapılmış.İftar sonrası sunumda adeta rakamlar konuştu.Pandemi sonrası tüm dünyada alışkanlıkların değişmeye başladığını üstüne basa basa vurgulayan İbrahim Burkay,oluşan yeni dünya düzeninin yeni ekonomiyi tarif ettiğini söyledi.

Küresel ölçekte yeni oyuncuların ortaya çıktığını bu sürecin merkezinde ise Türkiye’nin bulunduğunu ifade eden Burkay,bunu avantaja dönüştürmek istiyorsak kronik rahatsızlıklarınızı ortadan kaldırmamız gerektiğini ifade etti..

Başkan İbrahim Burkay BTSO olarak ortak akılla Bursa’nın geleceğini inşa etmek için 9 yılda 60’tan fazla projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyerek şunları ifade etti;

“Bugün Türkiye’de 10 tane Bursa gibi şehir olsa ülkemiz dış ticaret açığı sorunu yaşamaz. Bursa’nın stratejik konumu ile 4 saatlik uçuş mesafesinde 1.6 milyarlık nüfusa hitap ediyor. Unutmayalım ki Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 9’unu Bursa tek başına karşılıyor.Yeterli bulmuyoruz.Sıçrama yapmamız lazım. 16 milyar dolar kentimiz için bir eşik. TEKNOSAB’ın hayata geçmesiyle bir artış söz konusu olacak. Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, UR-GE projelerimizle kentimizin ihracatçı sayısını artırdık. Bu projelerimizin de katkılarıyla son 9 yılda 2.900 yeni ihracatçı kazandık. Ancak bizim Bursa’yı tarif eden rakamları yakalayabilmemizin yolu ise ölçek ekonomisi ve mekânsal planlamadan geçiyor.”

Başkan Burkay  bir anlamda TEKNOSAB’ın önemine dikkat çekiyor.

Çünkü TEKNOSAB  hem Bursa hemde  Ülke ekonomisine ayrı bir değer katacak. ihracata, istihdama ve ekonomik büyümeye daha yüksek düzeyde destek verecek

Yine Burkay’ın ifadeleriyle…”Dünyada en iyi 10 ekonomi içerisine girecekseniz rakipleriniz neler yapıyor onu iyi bilmek gerekiyor. Otoyol, demiryolu ve liman bağlantıları, lojistik merkezleri, altyapısı ve arıtma tesisi ile TEKNOSAB’da ayrıca Türkiye’nin en büyük GES projesi hayata geçecek. TEKNOSAB, akıllı altyapısı ve fabrika binaları, yenilenebilir enerji kaynakları ile verimli üretim yapılmasına önemli katkı sağlıyor. Bölgemiz firmalarımıza uluslararası alanda çok önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır.”

Belki bu sütunlarda daha öncede ifade etmişimdir…

Ülke de puslu hava yaratmak için karamsarlık pompalayanların aksine, yeni iş alanlarının açılması, istihdam sağlanması,İhracatı arttırmak ve  dünyanın dört bir yanına mal satmak için çabalayan insanları gördükçe içimiz ısınıyor. BTSO’da  bunun öncülüğünü yapıyor.

Ürettiği bir ürünü kendi markasıyla dünya pazarlarına satan işadamlarının sayı olarak artması yönündeki gayretler ülkenin istenilen düzeyde kalkınmasına önemli katkı sağlamış ve sağlamaya da devam edecektir.

Ayrıca  bu markaların dünya pazarlarında kabul görmesi, yarışır hale gelmesi, hatta tercih edilir olması yönündeki çabalar takdire şayan bir olaydır.

Bugün her ne kadar birileri ülkede kaos ortamı yaratmak istese de, şu günlerde çokça ihtiyacımız olan güzel haberleri yaşadığımız kentin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’dan duymak  umutlarımızı kat be kat arttırıyor.

İçimiz ısınıyor adeta

Birilerinin tüm hasetliğine rağmen.

  Bu yazı 8212 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş