Ercan AKYILDIZ
  10-01-2021 13:27:00

Ülkücülük lafla değil icraatla olur

Bazen yazılarımızdan dolayı şiddetli eleştirilere maruz kalsak da,her şeye rağmen bu kente katkı koyan insanları destekliyorum…
Bu insanlardan yana da tarafım.
Bunu en önemli nedeni vicdanen rahatlamanın taraf olmaktan geçtiğini düşünüyorum.Siyasi düşüncesi ne olursa olsun benim nazarımda insan olması önem arzeder.
İnsan olmanın kriterleri de bellidir. Şimdi tek tek yazmaktansa, bizim için esas olan, kendini darı ambarında zannedip, algı operasyonlarıyla kentin gelişiminin önüne set çekmek hatta engellemek isteyen zihniyetin, siyasi kazanç peşinde koşmasıdır.

Taciz ve tecavüz skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP’nin bugün, Pandemi sürecinde fırsatçılık mantığı ile hareket ederek Ak Partinin Bursa’da bile en büyük yatırımlarla taçlandırdığı sağlık sektörüne kara çalmak istemesine en sert şekilde cevap Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’den geldi..

Ak Parti iktidarında Bursa’ya 68 Sağlık yatırımı ve 12 Hastane yapıldığı 3 Hastanenin de yapım aşamasında olduğunu söyleyen Mustafa Esgin şu ifadeleri kullandı;

“Birileri Memleket Hastanesi'nin önünde zaman zaman bir araya gelip basın açıklaması yapıyor.O hastanenin bir kısmına ilgili kurumlar tarafından çürük raporu verildiği için geçici olarak boşaltıldı. Şimdi resmanyon (İyileştirme) proje ihalesi yapıldı. Ayrıca o hastanenin benim açımdan ayrı bir önemi var. İdarecilik yaptığım o hastaneyi bu saatten sonra siyasi malzeme yaptırmam. Memleket Hastanesi açılacak.o kadar”

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’le yaptığımız sohbetin tamamını önümüzdeki hafta okuyucularımızla paylaşacağım.

Ancak şunu ifade etmek isterim; pandemi dolayısıyla insanların yaşamlarını kısıtladığı bir dönemde Mustafa Esgin, yapılacak diğer hastane projelerini yakından takip ediyor.

Belki siyasi polemik konusu yapılan Memleket Hastanesi kadar önem arz eden 2 diş hastanesinin Bursa’ya kazandırılacak olması Esgin’i heyecanlandırmış..

“İhtiyaç var” diyor Mustafa Esgin..

Şimdi bu noktada ifade etmek istediği,iktidara talip olan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun ortaya koyacağı tavır.

(Diğer ortakları HDP’den böyle bir şey beklemek zaten abesle iştigal olur.Onlar Kandil'in sesi durumunda olduklarından Bursa’daki sağlık yatırımları onların kapsama alanın dışında)

Beklenti şudur;

Muhalefetin görevi, iktidarın yanlışlarını ortaya koymak,eleştirmek önerilerde bulunmaktır. Bunu yaparken de tüm yapılanları en ince ayrıntısına kadar araştırıp toplumun huzuruna çıkmaktır. Yapılan güzel işler varsa onu da alkışlamaktır.

Ne yazık ki, Bursa siyasetinde bunu görmek mümkün değil…19 yıllık Ak Parti iktidarında yanlışlar yapılmadı mı?

Elbette yapıldı..Partide metal yorgunluğunu bizzat partinin en üstünde oturan isimler dile getirirken, muhalefette eleştirilerin dozunu arttırdı.

Aynı muhalefet,bırakın ülke genelini Bursa’da yapılan başta sağlık yatırımlarına “İyi olmuş, güzel olmuş” gibi bir ifade kullandığını duyan ya da işiten kimse var mı?

Meydanlarda yada sosyal medya üzerinden egolarını tatmin etmek, çözüm yollarını tıkamak gibi bir misyon üstlenmişler.. Hatta siyasi hırslarını toplumsal ahengi bozmak pahasına, hırslarına tercih ediyorlar.

Bakın Ak Parti Mustafa Esgin “Memleket hastanesini siyasi polemik konusu yaptırmam.O hastane açılacak” diyor..

Bari siz çıkın alkışlayın…

“Her şey İYİ olacak” sloganıyla milletin önüne çıkan Selçuk Türkoğlu bari bu defa “İyi olmuş” ifadesi kullanırsan, samimiyetin sorgulanmaz. Milliyetçilik, Ülkücülük lafla değil icraatla olur.

Aynı zamanda bir Hekim olan Mustafa Esgin’i ilk defa bu kadar kararlı gördüm. Bursa’ya “İNSAN” eksenli yatırımlar için verdikleri mücadelenin gölgelenmek istenmesine tepki koyuyor…

Varın gerisini MUHALEFET olarak siz hesap edin…

  Bu yazı 5474 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş