Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 31-03-2022 05:08:00   31-03-2022 01:35:00

Türkyılmaz’a Soruşturma izni verilmedi

Bu şehirde öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki insan şaşkınlığını gizleyemiyor, “Ya öyle mi” demekten kendini alamıyor.

Bir önceki yazı da “Ak Parti’de Özgüven” tavan yapmış AMA” ifadelerini kullanırken süreçte yapılan yanlışlıklara dikkat çekip, tedbir alınmasının önemine dikkat çekmek istemiştim.

Her defasında Ak Partili Belediyeleri mercek altına alan muhalefet, iktidar tarafından CHP’li Belediyelere baskı uygulandığını, hatta “ötekileştirildiği” ifadelerini kullanırken başarısızlıklarını da gölgelemeye çalıştığına şahit olduk.

Gerçekten öyle mi?

Bakın!

Bunu en bariz örneği Mudanya’da yaşandı…

Elimize ulaşan resmi belgelere dayanarak ayrıntıya girelim..

Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın her defasında Büyükşehir Belediyesinden şikayetlerine-serzenişlerine şahit olmuşsunuzdur.

Oysa Bursa’nın en başarısız Belediye Başkanı olarak gösterilen bugüne kadar Büyükşehir Belediye meclis toplantılarında bile kimsenin görmediği Hayri Türkyılmaz, ilçenin Mesudiye mahallesinde gerçekleştirilen yıkım nedeniyle yeniden gündem oldu.

İddia odur ki, bir vatandaş tarafından kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkımına karar verilen inşaatla ilgili Bursa 1.İdare mahkemesine açılan davada “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.

“Mahkeme kararına rağmen” bir gün sonra kaçak olduğu ifade edilen inşaat Mudanya Belediyesi tarafından yıkılarak yerle bir edildi.

Pes etmeyen vatandaş “mahkeme kararına rağmen” yıkım yapmak suretiyle görevi kötüye kullanma vasıflarının oluşmasını gerekçe göstererek Başkan Hayri Türkyılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu…

Bilmeyen okuyucularımız için hemen aktaralım; 

Bir Belediye Başkanı hakkında soruşturma yapılabilmesi İçişleri Bakanlığının iznine tabi..

Söz konusu iddia üzerine ilgili kurum tarafından Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz için Bakanlıktan soruşturma izni istendi..

İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü “4483 sayılı Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması” hakkındaki kanun hükümleri uyarınca işlem yapılmasına gerek olmadığı belirtildiğinden, iddianamenin işleme konulmasına gerek olmadığına karar verdi.

Bu da şu anlama geliyor;

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,mahkeme kararına rağmen gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle yargılanamayacak.

Şimdi merak edilen…

Mudanya sahillerinde düne kadar Hak-Hukuk-Adalet sloganları atan Başkan Hayri Türkyılmaz şimdi “Hak var-Hukuk var-Adalet var” sloganları atılırken eşlik edebilecek mi?

Tabi bu kararın Ak Parti cenahı tarafından nasıl değerlendirileceği de merak konusu.

Tartışma şu; Karar siyasi bir karar mı, yoksa hukuki bir karar mı?

Bu konu da hukukçuların işi..

Birazcık daha siyasi kariyer uğruna "dedikodu yapmak, çamur atmak" felsefesini kendilerine düstur edinenler, bunu yaparken iki defa düşünmek zorundadır.

Unutmayalım ki, Bursa gibi bir şehirde yaşamanın bazı ekstraları vardır.

Artıları vardır, eksileri vardır.

Nüfus kâğıtlarımızda dini İslam yazması yetmiyor. Madem ki Müslümanız yaşantımızı da ona göre düzenlemeliyiz.

Mübarek Ramazan ayı geliyor.

Gıybet yapmayacağız, kötü söz demeyeceğiz, ortak paydamız olan Bursa'yı evimizden bir parça bilip ve ona göre hareket edeceğiz.

Unutmayalım ki; Yeşil Bursa hepimizin.

  Bu yazı 8939 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş