Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 14-03-2022 11:39:00   14-03-2022 11:38:00

Stokçular şimdi yandı 3 yıla kadar hapis cezası geliyor

Öyle bir süreç yaşıyoruz ki,bu memlekette hafızalardan silinmeyecek olaylara şahit oluyoruz.Dünya’da yaşanan olumsuzlukları fırsat bilen rantçılar hemen harekete geçiyor.Oysa aynı filmi defalarca seyretti bu ülke..

Gözünü para hırsı bürümüş,kime hizmet ettikleri belli olmayan stokçulardan bahsediyorum.Türkiye’de fiyatları yükselterek enflasyonu körüklemek isteyen bazı ahlak yoksunları daha önce Patates ve soğan üzerinde piyasayı manipüle etmişlerdi.

Şimdi ise aynı oyunu Ayçiçek yağı üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

Yukarıda ifade ettiğim gibi yaşananlar bir film değil Bursa ile birlikte tüm Türkiye’nin seyrettiği “Ahlaksızlığın daniskası”

Hemen ifade edelim..

Televizyonlarda boy gösteren muhalefetin siyasi aktörlerine malzeme sağlayan bu stokçulara karşı nihayet harekete geçiliyor. Türk Ceza Kanunundaki stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının cezaları altı aydan iki yıla kadar verilirken yapılacak yeni düzenleme sonrası 1 yıldan 3 yıla çıkarılıyor.

Ayrıntılara girmeden önce  yaşananlara Bursa ekseninden bakalım…

Değişen bir şey yok..

Oysa Ülkenin Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a bağlı Tüketicin korunması Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü adı altında faaliyet gösteren ayrı bir birim var…

Yine Ticaret Bakanlığına bağlı Bursa İl Ticaret Müdürlüğü var..

Bu kurumun başında Bursa İl Müdürü olarak İsmail Aslan’lar oturuyor..Bakın bu kuruma gidenler bilir..Adeta camlı köşkü andıran bu kurumda onlarca memur çalışıyor…

Sahaya baktığımızda ahlaki değerlerini yitirmiş stokçulara karşı görünen o ki sadece mücadele eden sadece zabıta ekipleri…Ticaret İl Müdürlüğünden denetim elemanlarını sahada gören var mı? İsmail Aslan’ın bugüne kadar bu konuda bir açıklamasını duyan var mı?

Sayın Bakan Mehmet Muş piyasayı manipüle eden sahtekarla mücadele için başta Bursa olmak üzere bir talimatı var ise bunu niye kamuoyu ile paylaşmadığının da bu süreçte bir izahı olmalı…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  düşmanlığı üzerinden gündem yapılan “Patates,soğan” sahtekarlığından ders almayanlar bugün yakılmak istenen ateşe odun taşımak istediğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Dün Patates-Soğan bugün Ayçiçeği yağı üzerinden çamur siyaseti harekete geçirilmek isteniyor.

Yapılan onca işi projeyi görmezden gelenlerin, ahlaksızlığı bile mubah sayıldığı bir dönemde herkesin taşın altına elini koyma zamanı gelmiştir…Bakanlığın “yeterli stokumuz vardır” açıklamaları bile işe yaramaz,fiyatlar tavan yaparken içimizi ısıtan haber ajanslara düştü.

Bu defa Adalet Bakanlığı Harekete geçti…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla başlatılan çalışmada Türk Ceza Kanunundaki stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının cezaları artırılacak.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından   edinilen bilgilere göre Türk Ceza Kanunu’na 240. Maddesinde düzenlenen stokçuluk suçundaki cezalar artırılacak.240. maddede düzenlenen “Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklindeki cezalar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çıkarılıyor.

TCK’nın 237. Maddesinde düzenlenen fiyatları etkileme suçunun da cezası da artırılıyor. 237. Maddede yer alan “İşçi ücretlerinin veya besin veya malların değerlerinin artıp eksilmesi sonucunu  doğurabilecek bir şekilde ve bu maksatla yalan haber veya havadis yayan veya sair hileli yollara başvuran kimseye üç aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası verilir” düzenlemesindeki cezalar arttırılarak bu suçu işleyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilecek.

Bakan Bozdağ’ın bu çalışmasını alkışlıyorum…

Bu düzenleme hemen yapılmalı

Çakallar meydanı boş bulmuş..

  Bu yazı 7851 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş