Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 29-04-2024 23:11:00   29-04-2024 23:06:00

Adı üstünde Bayram

Yurdun dört bir yanında yıllardır kutlanan “işçi bayramı” dolayısıyla işçiler sokağa çıkıyor.
Adı üstünde Bayram…!
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programını Bursa’da gerçekleştirmek için tüm hazırlıkları tamamlamış.
Buda şu anlama geliyor;
Çevre illerden çalışanlarında katılacağı yürüyüş ve miting boyunca Bursa farklı bir organizasyona ev sahipliği yapacak…
Türk-İş 8.Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer gazetecilerle bir araya gelerek program hakkında bilgi verdi.
Ülkenin içinde bulunduğu durumdan kendilerinin sorumlu olmadığını ileri süren Ruhi Biçer,işçi haklarına ve sendikal problemlere dikkat çekerek şu ifadeler kullandı;
Her şeyden önce bugün ülkede yaşanan ekonomik krizin nedeni biz değiliz..
Bu nedenle  “Yoksulluğa,hayat pahalılığına,vergide adaletsizliğe,esnek çalışmaya,kayıt dışı istihdama, taşeronlaştırmaya  ve sendikasızlaştırmaya dur diyoruz.” sözlerinin ardından insan onuruna yakışır yaşama ve çalışma şartlarının oluşturulması için Türk-İş olarak meydanlarda olacaklarını vurgulayarak, işçilere katılım çağrısı yaptı..
Bölge Temsilcisi Biçer, ayrıca Türkiye'deki sendikal problemlere de değindi ve şunları söyledi:
“Sendika sayısı 231'dir. Yetkili sendika sayısı ise 61'dir. Türk-İş'in tüm kollarında 33+1, biri Kıbrıs'ta olmak üzere 34 tane sendika var.Türkiye genelinde 460 şubemiz var. Bölge temsilciliği olarak beş tane var: Bursa, İzmir, İstanbul, Adana. Üye sayımız 1 milyon 350 bin. Türkiye'deki sendika halkıyla işçi sayısının %55'i üyelerimiz sendikalı çalışan,memur emekli. Bunun üzerinden zam alıyor. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Vergide adalet istiyoruz. Asgari ücret 22 bin 2 lira. İlk gelen 110 bin lira.”
Türk-İş sendikası bu yıl 1 Mayıs’ı Bursa merkezli kutlama kararının ardından çalışmalara Mart ayının ortalarında başlamış.
Yine Ruhi Biçer’in verdiği bilgiye göre,1 Mayıs kutlamaları saat 8.30’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başlayacak olan kortej yürüyüşü ile devam edecek. Yürüyüş bitiminde hastane alanında kutlamalarla devam edecek..
Kutlamalara Türk-İş sendikasının üst düzey yöneticilerde katılacak. Burada önemli olan işçilerin sesini duyurabilmesi.Gerginliklerin yaşanmaması.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
Ülkenin üzerine bir kâbus gibi çöken sisli kar bulutlarının dağılmaya, başladığı bir ortamda  “kargaşa” yaratıp, bu kargaşadan da “nemalanmak” isteyecek birilerine fırsat verilmemesi..
Sanırım bu konuda yeterli önlemler alınacaktır..

  Bu yazı 1081 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş