Ercan AKYILDIZ
  19-10-2020 20:04:00

Sallayan kim?

Uzatmadan kısa bir soru ile başlayalım…
Ülkeyi yöneten iktidar Partisinin, Bursa’da ki üst düzey yöneticilerinin arasına “kara kedi” sokarak siyasete yön vermeye çalışmak kimin ne işine yarar?
Herkes zihninde bu sorunun cevabını ararken, biz devam edelim..
Bilerek ya da bilmeyerek, başkalarının değirmenine su taşımanın, ne partiye ne de Bursa’ya kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar Ak Parti içinde yaratılmak istenen kaos senaryoları nasıl tutmadı ise bundan sonra da tutacağını söylemek abesle iştigal olur. (Davutoğlu ya da Babacan partiden ayrılması neyi değiştirdi ki?)
Bursa Ak Parti İl Başkanlığı seçimlerinin yaklaştığı her dönem benzer senaryolar yazılır ve sergilenmek istenir. Burada önemli olan “Kaos” yaratmaktır. Unutmayalım ki, dönem dönem kaosçuların başarılı olduğu görülmüştür… Evlere şenlik dönemler yaşanmıştır..
Hatırlayalım; İl Başkanlığı seçiminde ikinci bir adayın çıkması üzerine anlaşma sağlanamadığından Nagıp Vardar, Başkanlık koltuğuna oturtulmuştur.
Yine İl Başkanı Sedat Yalçın’a “Belediye Başkan adayısın” denilerek İl Başkanlığından istifa ettirilip yerine yardımcısı Cemalettin Torun’un getirilmiş, Yalçın aday bile yapılmamıştır.

Hemen şunu ifade edelim;
Bugün İl Başkanlığı koltuğunda oturan Ayhan Salman’ın gönderilmesi için yine bir güruh tarafından yazılmak istenen senaryonun uygulanabilmesinin bu defa yöntemi değişmiştir. İl Başkanlığı seçimi Bursa'nın siyasi patronu konumundaki Hakan Çavuşoğlu başta olmak üzere Bursa milletvekilleri, İlçe Başkanları ve Ak Parti’nin en Büyük Belediyesinde Başkanlık koltuğunda oturan Alinur Aktaş’ın İlçe Belediye Başkanları Mustafa Dündar ve Oktay Yılmaz’ın ortaya koyacağı iradeye göre şekillenecektir…
Geçmişe şöyle kısa bir göz attığımızda, Ayhan Salman ve yönetiminin iş başına gelmesiyle birlikte Ak Parti’de akçeli işlerin konuşulmasının önü kesilmiş, muhalefete malzeme desteği sağlayan fesat cephesi umduğunu bulamamış, önü kesilmiştir.
Ama ilerleyen süreçte ise dedikoduların önüne geçilememiştir.
Gündeme taşınan bazı iddialara göz atalım… İlk önce TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İl Başkanı Ayhan Salman’ın “KÜS” olduğu aktarıldı. Ardından Belediye Başkanları Alinur Aktaş’la Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasına “nifak tohumu” ekmeye yönelik adımları izledik.
Efendim şu yönetici şununla küsmüş, şu siyasetçi şunun aleyhinde konuşuyormuş, gibi dedikodular, birbirini kovalarken nispeten başarılı olundu ve adına da siyaset denildi.
Kişisel ihtirasları uğruna karalama kampanyasına girenlere de bu süreçte engel olunamadı… Bu bir gerçek!
Elbette içimizde, çevremizde, yanı başımızda gezinen iki kavram zihinleri kurcalamaya devam edecektir. Habil ile Kâbil misali iyilik ve kötülük insanlık var oldukça bizimle yatıp kalkacaktır. Önemli olan sizin hangi tarafta yer alacağınızdır.
Tavrınız nedir?
Tepkiniz nedir?

Sağlam bir irade ortaya koyabiliyor musunuz?
VEFA kelimesi İstanbul'da bir semtin adı olarak mı hafızalarımızda yerini korumaya devam edecek mi soruları Bursa Ak Parti siyasetinde rotayı belirleyecektir.
Ak Parti’nin Bursa’da geleceğini belirleyecek diğer önemli unsur ise “İstişare kültürüne” yeniden işlerlik kazandırmak ile mümkündür. Dışlamadan, yeni cephe açmadan, diyalog kanallarını her zamankinden daha fazla açık tutarak birlikteliği sağlamak, Partiyi 2023 seçimlerine hazırlayacaktır.
Bir dostumun bana anlattığı “Kavanoz ve karıcalar” hikayesini sanırım her şeyi anlatıyor…
Şöyle diyor;
Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.
Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz.
Kırmızı karınca bunu yapan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken, siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir.
Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdedir. Yapılan hareketlerdir.
O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla, gerekse de başka ortamlarda normalde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen,
"Kavanozu sallayan kim?"
O zaman bizde soralım…
İl Başkanlığı seçimi yaklaşıyor…
Ak Parti’de Kavanoz sallanır mı?

  Bu yazı 4136 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş