Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 13-09-2022 00:20:00   09-09-2022 20:38:00

Burkay “Yola devam” dedi…

BTSO Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra bugüne kadar 60’tan fazla makro proje ile Bursa’nın ekonomik alandaki atılımlarına yeni bir vizyon kazandıran İbrahim Burkay yeniden yola devam dedi..

1 Ekim’de yapılacak seçim öncesi Başkan Burkay Bursalı iş insanları ve sanayicilerle bir araya gelerek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

Aslında

“Yeni dönemde sadece Bursa’nın değil,Türkiye’nin de başarı hikayesini hep birlikte yazacağız” diyerek geniş bir bakış açısı ortaya koydu.

Çünkü, yapılanlar bir anlamda yapılacakların teminatıydı…

Teknosab,Guhem,Butekom,Uyem,BTSO Mesyeb,Enerji Verimliliği Merkezi,Bursa Model Fabrika gibi yatırımlarla, BTSO’nun bir anlamda Bursa’nın geleceğine iz bırakacak işlere imza atılmış…

Sürekli bir hedef konularak çıta yükseltilmiş….

Küresel Fuar Acentesi ve Urge projeleriyle iş insanlarının önü açılmış ve Pazar alanları yaratılmış…

Burkay’ın her defasında söylediği “Bursa büyürse Türkiye büyür” ifadelerinin ne anlama geldiği önceki akşam yüzlerce iş insanına yaptığı proje sunumunda gördüm. (Projelerin ayrıntısı gazetemizde ve Gazetemize ait Web sayfasında yer alacak)

Önceki akşam ortaya çıkan tabloyu gördükten sonra şunu ifade etmek istiyorum..

Göreve geldiği günden itibaren başarı grafiğini sürekli yükselten,Başkan Burkay’ın karşısına farklı bir isim çıkma cesareti gösterebilir mi?

Sanmıyorum..

Çıksa da hezimete uğrar..

Ama şunu görüyorum..

Bazı kişiler bazı isimler üzerinden “Yoz” bir üslup kullanarak,tartışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor.

Geçmiş dönemlerde ağır bir yenilgiye uğrayan bir avuç “güruh” şimdide Özer Matlı’yı İbrahim Burkay’ın karşısına çıkarmaya çalışıyor.Matlı’nın bu konuda net bir açıklamasını duymadım ama “İhtiyaç duyulursa” gibi istemem yan cebime koy teraneleri…

Oysa BTSO gibi bir kurumun başına oturacak kişi sorgulamaya da açık olacak.Burkay’ın yaptığı gibi yüzlerce iş insanın karşına çıkacak yol haritasını anlatacak…,

Ardından hayati sorular gelir..

Bursa’ya Türkiye’ye ne verdin?

Binlerce insana istihdam sağlayan iş insanları için ne yaptın?

Şayet Özer Matlı’nın böyle düşüncesi var ise bazı sorulara cevap vermek durumunda..

Milyonlarca lira bütçesi bulunan Ticaret Borsasının Bursa’ya  katkısı nedir diye sorun..Alacağınız cevap kocamam bir “HİÇ” tir.

Kaldı ki Matlı’ın bugünlerde Rekabet kurumu ile başı dertte..

Bilindiği gibi;Rekabet Kurulu’nun artan şikayetleri dikkate alarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’nın sahibi olduğu Karacabey merkezli Matlı Yem’in de aralarında bulunduğu yem üretim firmalarıyla ilgili başlattığı soruşturma tamamlandı.

Soruşturma, yem firmalarının anlaşma veya uyumlu eylemde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri gerekçesi Matlı Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 58 milyon 392 bin 233,77 lira ile en yüksek ceza verilmişti…

Tüm bu şartlar altında Özer Matlı’nın “Adayım” demesi bir anlam ifade etmez…Sadece ismi biraz daha yıpranmış olur.Yazılmak istenen senaryonun içine yer alacaksa da kendisi bilir.

Spekülasyonlarla BTSO’nun-Burkay’ın başarıları gölgelemeye çalışanlara son sözüm şu olsun;

Çevrenizdeki iş insanlarına sorun,yada yayınlanan videoları izleyin.Burkay’ın 1 saat 40 dakika ya sığdırmaya çalıştığı projeler de “Ne yapılmış,yeni hedefleri  ne?” sorularına cevap arayın..

Boş konuşmaya gerek yok…

  Bu yazı 7410 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş