Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 13-11-2021 11:20:00   13-11-2021 11:19:00

Nilüfer’de “sağ partiler” neden iktidar olamaz…

Bursa gibi bir şehir’de istediğiniz kadar yatırım yapın istediğiniz kadar sosyal Belediyeciliği ön plana çıkarın,teşkilatlarınız çalışmıyorsa,yok hükmünde ise başarılı olma şansınız yoktur.

Nilüfer’de  Mudanya’da, sizin mahalle ziyaretleriniz,kahve önlerinde parklarda mücadele etmenizde bir anlam ifade etmez.Sonucu neticede seçmenin düşüncesinin tecelli ettiği sandıklar belirlese de..

Ak Partinin yıllardır seçimi kaybettiği Nilüfer ve Mudanya’da seçmenin tercihini incelerken psikolojik temeller,nedenler üzerinde kafa yormak sanırım bazı gerçekleri de gözler önüne serecektir.

5 dönemdir CHP’nin Nilüfer’de iktidar olmasının her ne kadar seçmen yapısının tercihleri,tercih sebepleri “Neden” olarak gösterilse de tabloyu iyi okuduğumuz da gerçeğin hiçte öyle olmadığını görüyoruz.

Fazla geriye gitmeden önce Ak Parti açısından bakalım…

İlçe kongreleri yapılırken İl Başkanı Ayhan Salman Nilüfer İlçe Başkanlığına Eşref Kurem’i Mudanya’da ise İnci Söğütlü’nün  İlçe başkanlığına seçilmesini sağladı.Ardından Ayhan Salma’a il Başkanlığından el çektirilerek yerine Davut Gürkan İl Başkanı olarak getirildi.

Buraya kadar her şey normal gibi görünse de görevden alınan Ayhan Salman bu defa MKYK yerleştirilmesi,yani görevden alınmasına rağmen ödüllendirilmesi Ak parti teşkilatlarında uzun süre konuşuldu.

İl Başkanı Davut Gürkan ise Ayhan Salman döneminde iş başına getirilen İlçe Başkanlarıyla çalışmak zorunda bırakıldı. Siyaseten “Normal” gibi görünse de aslında ortada anormal bir durum söz konusu idi.

O “Anormal durum” bugün Nilüfer’de Mudanya’da sahaya yansıdığı gibi Ak Partiyi’de olumsuz yönde etkilediğini kimse inkar edemez. Eşref Kurem’i tanımıyorum,kişiliği hakkında da yorum yapamam.Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim;

Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem,Ana muhalefet CHP’nin İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın salvoları altında ezilmiş ve sessizliğe bürünmüştür.Adeta yok hükmündedir.Bırakın çalışmayı Bursa için Nilüfer için olumlu yada olumsuz bir açıklamasını duyan var mı? bilemiyorum.Ben duymadım.

Mudanya’da ise durum farklı değil…

İddia odur ki İlçe Başkanlık koltuğuna oturtulan İnci Başkan’ın şu günlerde Mudanya siyasetinden çok atamalarla meşgul olması tepkileri de beraberinde getiriyor.Bu tepki de Ak partililerden geliyor.

Özellikle Mudanya Devlet hastanesinde görevli bir veri elemanı bayan üzerinden çalışma yaparak hastaneyi dizayn etmek istediği iddialarına Başkan Davut Gürkan’ın nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Şunu ifade etmek istiyorum..

Bu şartlar altında Nilüfer’de ve Mudanya’da Ak Partinin iktidar olmasını beklemek hayalden öteye geçemez. Her zamanki gibi durum iktidar açısından ciddi manada incelemeye değer bir olgu olarak karşılarına çıkacaktır.

Nilüfer’e CHP açısından bakıldığında ise fazla söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Turgay Erdem 20 yıllık tecrübesini İlçeye taşımış.Her kesimden herkese kapılarını açmış.İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve ekibiyle uyum içinde çalışması,vatandaşla olan diyaloğu,Başkanı önümüzdeki dönemde de yeniden iktidara taşıyacağından kimsenin şüphesi yok.

Ama Mudanya’da durum çok çok farklı…İlçede İktidar CHP

Başarısından söz edemeyeceğimiz ideolojik yaklaşımları ile öne çıkan,Büyükşehir Belediye meclis toplantılarına katılmamayı marifet sayan CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türk Yılmaz’ın vatandaşta travma etkisi yaratan siyaseti bi şekilde kabul görüyor.

Bunun esas sebebi olarak da Mudanya’da etkili bir muhalefetin olmaması ve aylardır ortalarda görünmeyen İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün Erkan Kandemir ve Ayhan Salman’ın desteği ile milletvekilliğine hazırlık yapması olarak gösteriliyor.

Şunu ifade etmek istiyorum..

CHP’nin  Nilüfer’de  iktidar olmasında başta Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ekibi olmak üzere İl ve İlçe teşkilatlarındaki birlikteliğin önemi ortaya çıkıyor.

Ak Parti’de ki “Değerlerine sahip çıkanların desteklenmesi” anlayışı Nilüfer’de el değiştirmiş…

Yapılan son araştırmalara bakıldığında,Nilüfer’de CHP iktidarına olan desteğin artarak devam etmesinde “Sol seçmen ağırlığı var” tezini ileri sürenlerin bu tezleri de  karşılıksız kalıyor.

Unutmayalım ki,bugün CHP’yi Nilüfer’de iktidara taşıyan,daha önce sağ partiler oy veren köylü kesiminin payı azımsanmayacak kadar çoktur…

İsterseniz inceleyin..

  Bu yazı 6823 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş