Ercan AKYILDIZ
  Güncelleme: 30-11-2022 10:47:00   28-11-2022 15:59:00

Nasıl Milletvekili oluruz?

Siyasetin gölgesinde aktif görünüp, kapı aralamaya çalışanlar ve istediklerini büyük oranda elde edenler, bugünlerde sessizliğe bürünseler de hareketlilik sürüyor.

İl Başkanı Davut Gürkan’ın listesinde İl yönetim kurulunda kendine yer bulanlar şimdi 2023 seçimlerinde “Nasıl Milletvekili oluruz” diye mesai harcamaya başladı.

Bakın;

Ana muhalefet Partisi CHP’de aday olmayı düşünen yöneticiler önümüzdeki ay istifa etmek durumunda. Sanırım İl Başkanı İsmet Karaca’nın istifa edeceği söyleniyor. Yerine İl Sekreteri Turgut Özkan’ın gelmesi muhtemel..

İYİ Parti Kongre sürecinde..İlçe kongrelerinin ardından Selçuk Türkoğlu’nun aday olup olmayacağını zaman gösterecek.

MHP’den bu konuda bir açıklama gelmedi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman belirleyici faktör olarak her zamanki gibi aktif bir rol üstlenmeyeceğini kimse söyleyemez.

Ak Partide ise nasıl Ankara’ya tüyeriz diye kıyasıya yarışanlar, kapı kapı dolaşanlar, sıralamada “kendimize nasıl yer buluruz” diyerek saf tutmaya çalışanlar anlaşılan biraz daha beklemek zorunda kalacak.

İl Başkanı Davut Gürkan şu anda Genel Merkez’den İl ve İlçe teşkilatlarında görev yapanların istifa etmeleri konusunda kendilerine bir tebligat ulaşmadığını söyledi.

Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim;

Herkes tavrını belirlemeye başlamış. Burada dengeler ön plana çıkıyor.

Bursa'ya ayda yılda bir gelse de halen Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bursa Milletvekili Efkan Ala,TBMM İnsan hakları komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, her daim sokakta gördüğümüz Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Refik Özen gibi isimlerin önümüzdeki dönem için ne düşündükleri önemli..

Tabi burada Faruk Çelik faktörünü dev göz ardı edemeyiz. Her ne kadar aktif siyasetin içinde olmasa da, önümüzdeki süreçte kesinlikle kendisini siyaset sahnesinde görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini açılışlara ve organizasyonlara davet etmesi bunu işareti olarak değerlendiriliyor.

İl Başkanı Davut Gürkan’ın toplantılarda Faruk Çelikle fotoğraf vermesi ve bunu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda ön plana çıkarması belli kesimler tarafından farklı algılansa da, Çelik’in önümüzdeki dönem aktif siyasetin içinde olacağı şeklinde yorumlanıyor.

Her şeyden önce Ak Parti'de İl Başkanlığı koltuğunda oturan Davut Gürkan’ın ortaya koyacağı tavır önemli. Gürkan’ın  önümüzdeki seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağı yönünde herhangi bir açıklama gelmedi.

Muhalefetin yani 6’lı masanın henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemediği bir ortamda Ak Parti'nin açıkladığı “Türkiye vizyonu” projesiyle Gürkan ve ekibinin yerelde seçim stratejisini uygulamaya koyması, kısaca sahaya çıkması bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Şimdi;

İl ve İlçe yönetimlerinde görev almayı başarıp, gelinen noktada Ankara hayali kuran  zatı muhteremlere iki çift sözümüz olsun..

Hangi çay bahçesini kaparız, hangi yakınımızı işe koyarız, hangi adamımızı belediyeye transfer ederiz diye nöbet tutanlar…

Hangi arsamızı imara açarız diye ellerini ovuşturanlar.. İktidar partisine şirin görünüp kademe atlamak için her türlü hünerini sergileyenler… Hatta vekil lavabodan çıkacak diye ona kolonya-peçete tutturup müdürlük kapanlar… İktidara yakın durup da nasıl mesai saatleri içerisinde mesleğimizi tali, ticaretimizi asli işimiz haline getiririz diye siyasi arka edinenler, hiç umutlanmasın…

Umutlar başka bahara..

Bir Ak Partili yöneticinin ifadesine göre;

Gün millet iradesi üzerinde hala gölge gibi duran “elitlerin vesayetini” bertaraf etmek için mücadele günü.

Gün, menfaat gözetmeksizin ilke ve idealler uğruna, ülkenin geleceği için mesai tüketme, kafa yorma günü.

Sanırım ifadeler her şeyi anlatıyor.

  Bu yazı 6106 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş